Topfield TF 5700 PVRt

Dyrast i startfältet är boxen från Topfield, men så rymmer den också en 160-gigabytes hårddisk och dubbla mottagare. Förutom en viaccess-kortplats för Boxers utbud finns även en conax-plats tillgänglig för Canal Digital-abonnemang.
Efter att ha läst igenom handboken får vi känslan av att målgruppen är entusiaster, men med ett tydligt svenskt menysystem och en riktigt bra fjärrkontroll är den ingen match för vanliga dödliga. Boxen hittar snabbt våra kanaler och bilden blir riktigt bra när vi skickar ut rgb-signal genom en av de två scartkontakterna.

Självfallet stöder TF 5700 PVRt digitalt ljud, då är det optisk kabel som gäller. Via en usb-kontakt kan du ansluta en dator för att tanka över dina inspelningar som du vill arkivera, en ganska tidsödande process om vi räknar in filkonvertering och redigering. Att spela in är dock barnsligt enkelt, och du kan banda två program samtidigt som du tittar på ett tredje, om något av programmen ligger på samma mux (frekvensområde).
Trots det höga priset kan vi inte göra annat än att rekommendera den här mottagaren. Den är mycket kompetent och samtidigt användarvänlig.

Fakta
Information från: Topfield, www.topfield.co.kr
Fakta: Dvb-t-mottagare med hårddisk, dubbla mottagare och kortplats för betalkanaler
Pris: 5 990 kronor

Omdöme
Topfields nya digitalbox kan oerhört mycket, samtidigt är den enkel att förstå sig på. Den kostar dock en rejäl slant, med det är den i våra ögon värd.

Betyg
Bildkvalitet 8
Funktioner/anslutningar 9
Användarvänlighet 8
Prisvärde 5