Det har varit en ganska lugn spelvecka skulle jag nog påstå. Lite smått här och där, men inget direkt revolutionerande. M3:s egen Mikael Lindkvist har dragit igång ett större test mellan 360, PS3 och pc för att utröna vilken som egentligen är bäst. Den inledande delen kan ni läsa redan nu, medan hela nästa vecka kommer gå ut på spelkrigande.

Prissänkning och Blu ray

Det ryktas om en prissänkning av Xbox 360 här i Europa. Sänkningen skulle vara på runt femhundringen, vilket gör att arcade-utgåvan faktiskt blir billigare än Wii. Logiskt steg för Microsoft för att fortsätta kampen i konsolkriget.

Samtidigt kommer det ungefär ett nytt rykte per dag numera att det kan vara en blu ray-enhet på gång till 360. Det har gått så långt som att Microsoft har sagt att ett bättre stöd för formatet i Vista är på gång, men enligt Sony har det också varit snack om en påbyggnadsdel till 360. Frågan är bara varför, eftersom blu ray-spelare i sig börjar falla i pris och vilken som helst av dem är mer lämpad för filmtittande då de inte måste byggas in i en betongbunker för att döda ljudet.

Geek-frieri

Personligen har jag har inge större giftasplaner, och damen är ganska ointresserad av spel som inte är social gaming (däremot spöar hon på rätt bra i Virtua fighter 5), men det spelar ingen roll då det coolaste gamerfriandet redan ägt rum så varför ens försöka?

Någon jeppe ville fria till sin dam, som råkar vara besatt av Bejeweled. Istället för tramset med en fin middag och att gömma ringen i champagneglaset som varenda käft pysslar med gjorde han på ett lite annorlunda sätt. Lite kodknackande senare stod hans egen utgåva av spelet redo, med frierifunktion inbyggd. Nördigt som tusan, men smått oslagbart sett till idén.

Elektriska stolen + gaming = sant

Elspel av olika slag kan vara lite skojiga, även om jag aldrig vunnit en match i det där reaktionsspelet som finns i var och vartannat hem. Men varför larva sig med sånt när du kan konvertera rumble-funktionen till elstötar.

V5 är en manick som gör just det och som vid skakning ger dig en elstöt i samma styrka som bluffprylarna som ska träna musklerna åt dig. Min gissning är att en omgång i valfritt fps eller beat em up med den här manicken inkopplad troligen fungerar bättre om du försöker dra ner på spelandet snarare än att höja upplevelsen. Att det kostar ungefär 1500 spänn för att lida under spelomgången gör ju inte saken bättre.

Ps3 greppar efter halmstrån

Det är snarare Ps3fanboy som greppar efter halmstrån med en tio punkter lång lista över varför konsolen är relevant igen. Exakt varför den här listan egentligen är berättigad när det faktiskt börjar gå bra för konsolen vet jag inte. Trots att jag äger maskinen själv och trots att det är lite onödigt att basha en lista av det här slaget så är det nästan för larvig för att vara sann.

Listan ser ut så här:

• Blu ray vann kriget
- Ps3 var från start den billigaste spelaren med total framtidssärking så varför pipa? Dock den mest relevanta posten i listan.
• Bra PSN-spel
- Förvisso, sen att det finns typ två spel att ladda ner och att onlineaffären uppdateras en gång i kvartalet behöver vi ju inte nämna.
• Bra dlc-support för förstapartstitlar
- Tio gånger bättre till 360
• Dualshock 3
- Att skryta om rumble är så 1996
• Prisvärd
- Jodå, det är ju sant i alla fall.
• Firmwareuppdateringar med uppgraderingar
- Som inte alls är standard i varenda modern konsol.
• Remote play
- Relevant punkt, men det har ju gått sedan lanseringen så varför det gör maskinen relevant igen hajar jag inte.
• Metal Gear Solid 4
• Little big planet
- … och Gran turismo plus typ två spel till totalt, bravo!
• Home
- När det väl släpps, mycket snack och lite verkstad här.

Varför inte en onlineaffär som faktiskt lever? Någon form av drivrutinsstöd för linuxfolket? En singstore som är så bra som Sony vill få det till? En större mängd vettiga och exklusiva spel, både nu och framöver? Maskinen har ju all potential i världen, men utöver blu ray och varumärket tycker jag det mest är stora ord utan substans på många fronter med den här maskinen.

Pyssel & knåp

En hel del skojigt från pysselfronten har dykt upp den här veckan.

Någon jeppe har snickrat ihop en replika av Heavenly Sword-svärden… dock med ett klinga av trä.

Bakfolket har fixat Mariomuffins

En gammal Game Boy och lite papper gav det här resultatet

Rock band-trummor för pennor

Pac man-dojor

Tetris-kjol

Klocka model Nes-spelkassett

Endast Guitar Hero
Veckans musikspel innefattar bara Guitar Hero faktiskt.

Enligt Activision finns vissa planer på att låta användare lägga in eget material i spelet, men det är tydligen en svår och avancerad teknik som ligger minst fem år bort i tiden. Ring och snacka med grabbarna som gjort Frets on fire och se om de håller med.

Activisions konung Morgan Stanley kan ha råkat avslöja vad nästa artistspecifika Guitar Hero kommer vara, nämligen Van Halen. Som det metalhead jag är säger jag inte nej, även om fanatikern i mig redan utnämnt Guitar Hero: Aerosmith till tidernas bästa spel. Men Van Halen känns lite ensidiga ändå. Borde inte rockhistoriens riktiga mastodonter täckas in först? Rolling Stones känns ju klockrena, och vad är bättre för att bredda användarskaran än ett Beatlesspel? Sabbath och Deep Purple vore också klockrena, eller Zeppelin. Så länge jag slipper ett Grunge-spel så är jag nöjd åtminstone.

Nya låtar för spelet har släppts också. Modern metal pack är namnet det går under och innehåller Deftones' "Hole in the Earth," Avenged Sevenfold's "Almost Easy" och Thrice's "The Arsonist."
Jag är tydligen alldeles för lillgammal för mitt eget bästa, för ingen av de där låtarna känns igen.

Lagom till S:t Patricks day ska även Dropkick Murphy få ett eget paket med låtarna "Famous for Nothing," "(F)lannigan's Ball" och "Johnny”. Återigen är jag obildad och har inte den blekaste om vad det är för låtar.