KS10 var lite som mobilvärldens Frankenstein, en massa delar som plockat ihop och bildat någon form av avskräde vi gärna glömmer. Ett skal som andades 90-tal, en gammal och dåligt fungerande variant på Series 60 och allehanda förvirrade ingrepp från skaparen LG. Behöver vi säga att det inte riktigt fick oss att hysa några större förväntningar för uppföljaren KS20?

För det första ska det sägas att bilder på telefonen inte gör den riktigt rättvisa, för den är ruskigt läcker. LG vill gärna få det till att designen hämtats från företagets egna Prada- och Viewtytelefoner. Men hur mycket vi än vrider och vänder på den för tankarna oss till Samsungs Armanitelefon. Absolut inget dåligt då de båda tillverkarna har jämnsnygga modetelefoner, men oss lurar ni inte LG.

I vilket fall som helst plockar KS20 priset som snyggaste smartphone hittills, visserligen utan någon direkt konkurrens, men ändå. Ska vi säga något negativt är det att den i vanlig ordning har ett ganska flottigt yttre.

Nytt kamerakaos
En vanlig tvåmegapixelkamera på baksidan. Autofokus är egentligen det enda positiva vi har att säga om den, för av någon anledning verkar det vara en tyst överenskommelse att alla Windowslurar ska ha en kass kamera. Den här är inte lika rackig som skräckexemplet i Samsungs i780, men fortfarande en bit under standarden för tvåmegapixlare, vilket ju inte i sig är någon högre standard.

Ett annat problem som LG brukar signera sina telefoner med är batteritiden. En telefon med 3g och wlan med blott tre timmars taltid säger sig självt att det är en dålig kombination.
Det är dock bara kameran och batteriet vi kan hitta på telefonen som gör oss besvikna.

Miniturbo
Trots inte allt för krallig hårdvara har LG lyckats göra en riktigt snabb maskin. Den spöar med lätthet de flesta konkurrenter i vanlig programhantering, däremot tar kameran en halv minut att få igång vilket är det enda långsamma hos telefonen.

Utöver ett gäng egna ikoner för standardprogram och några extraprogram har KS20 även utrustats med ett alternativt menysystem som påminner om Pradagränssnittet. Det funkade bra där, och det är överlägset i den här nallen. Mest för att det snabbt och enkelt ger dig genvägar till den myriad av program och funktioner som en Windowslur har. Lär av LG till nästa utgåva av mobilwindows, Microsoft.

Den är grymt snygg, mer lättnavigerad än någon annan Windowslur och dessutom snabbare. Eftersom den dessutom är relativt billig är det bara att köpa till ett extrabatteri eller två och slå till.


+
Snygg
Grymt menysystem
Snabb

-
Sunkig kamera
Snål batteritid

=
Det är ingen marathontelefon, men med alla andra godsaker är vi faktiskt villiga att se över den bristen.

Form/design 9
Ljudkvalitet 7
bildkvalitet 4
Funktioner 7
Användarvänlighet 8
Prisvärde 7

Till M3:s mobilsajt

Fakta

Pris: 4 195 kr
Tillverkare: LG, nordic.lge.com
Mått
99,8x58x12,9 mm
Vikt
95g
Band
Trippelband gsm, wcdma
Skärm
2,8 tum, 320x240 pixlar
Taltid
3h
Passningstid
270h
Minne
256mb rom, 128mb ram, 128mb användarminne, micro sd
Kamera
2 megapixel
Övrigt
wlan