E66 är en slajdlur av klassiskt snitt och E71 är en lur med fullt qwerty-tangentbord (med svenska tangenter, något Nokia och Samsung hittills är ensamma om att använda sig av). Utöver skillnaden i formfaktor så är det i stort sett samma lur. Det finns wlan, officepaket, kamera på 3,2 megapixel och ett aningen modifierat och affärsanpassat Series60.

Mjukvarumässigt har vi inte hunnit testa mycket, men upplägget är lite annorlunda än hos andra Series60-enheter.

Exchange-inställningar och liknande ligger direkt ute i huvudmenyn för att enkelt komma åt dessa. Grafiken är nedskalad rejält, jämför ett Vista med fullt aktiverat Aero-gränssnitt som ett vanligt Series60 och nya E-serien som Windows 2000 på en vga-skärm rent grafiskt. Är det affärsanpassat så måste det vara tråkigt tydligen.
En kul funktion är switchikonen. I viloläget finns det en ikon som låter dig växla skrivbord. Detta för att du ska kunna ha ett skrivbord med genvägar för jobbet och ett för din fritid. Grym idé!

Mindre grymt är att Quickoffice fortfarande saknar någon form av möjlighet att räkna ord i de dokument du skrivit, idioti! Vi på M3 undrar om ni läsare känner till ett plugin eller en helt annan texteditor till S60 som löser det problemet?

E71

Slimmad skrivare

Den här luren har redan testats av Mobile Review, den har visats upp åtskilliga gånger och läckt ut fler gånger än vi kan räkna till, ändå erkände Nokia dess existens först igår.

Den är, och framför allt upplevs, rejält mycket smalare än föregångaren. Nu upplever vi den nästan som en lur med samma bredd som en vanlig candybar-nalle. Trots det upplever vi inte att skrivkänslan försämrats alls sedan förra versionen.

Mitt bland det strama och skittråkiga som utgör E-serien så ser den faktiskt ganska snygg ut, något som måste vara första gången för den här produktserien.

E66

Platt affärskompis

När den ligger i sin displaylåda här hos Nokia upplevs den som gigantisk. Det är mest för att tjockleken inte syntes. Det är en ganska bred telefon, men som istället tar igen genom att vara hyfsat smal. Känslan är helt okej, men det känns som om den är mer eller mindre ointressant jämfört med sin maratonskrivande kusin.