M3s test av mobilt bredband 2008 del 1

Mobilt bredband, vi vet vad som är bäst!

Test: Har du funderat på att ge din dator tillgång till mobilt bredband? M3 har hårdtestat de olika abonnemangen runt om i Sverige och vet vilken tjänst som är bäst. Testet börjar här, med final på fredag.


M3s test av mobilt bredband 2008 del 2

Telenors nät ger bästa täckning

Special: En förutsättning för att modemet överhuvudtaget ska koppla upp är att det finns täckning. Men vadå, mobiler funkar ju överallt nuförtiden, så det är väl inget problem? Det trodde vi inte heller, tills vi testade.M3s test av mobilt bredband 2008 del 3

Så snabbt är mobilt bredband i praktiken

Special: Fina täckningskartor och megabitsiffror i snygga tabeller är en sak - resultat i verkliga livet en helt annan. Att operatörerna lovar guld och bredband i "upp till 7,2 megabit" är ungefär som att du kan vinna upp till tio miljoner på Lotto. I praktiken hamnar man lite lägre.


M3s test av mobilt bredband 2008 del 4

Rond 3: Prisfajten - billigast och mest megabyte för pengarna


M3s test av mobilt bredband 2008 del 5

Rond 4: Bästa mobila bredband är...

Special: Täckning, hastighet och pris. Och kluriga abonnemangsvillkor. Vilket mobilt bredband ska du satsa på? Det har blivit dags att summera vårt feta test.


M3s test av mobilt bredband 2008 del 6

Utomlands är alla operatörer förlorare

Special: Billigt och bra mobilt bredband? Kanske, så länge du inte lämnar Sverige. Tar du med den bärbara ut i Europa blir det snabbt riktigt feta fakturor. Fast kanske inte så länge till.