Tillhör du de som surat över att Popcorn Hour inte fungerat med Sata-diskar kan det vara värt att kolla in uppföljarmodellen A110. Den nya versionen är utseendemässigt väldigt lik sin föregångare och har utöver just stödet för 2,5 och 3,5 tums Sata-diskar fått stöd för hdmi 1.3a. I och med uppgraderingen har Popcorn Hour komplett stöd för att skicka ljud via hdmi (stöd för DTS HD-HR, DTS HD-MA, Dolby Digital Plus och Dolby TrueHD).

Dessutom har en usb-port flyttats till baksidan (bra för dig som vill ha en extra hårddisk ipluggad för jämnan) och koaxial s/pdif-kontakten byts ut mot en optisk variant. En annan efterfrågad funktion är möjligheten att koppla usb-kabel till datorn så att du snabbt och smidigt kan överföra data från Popcorn Hours hårddisk till datorn och tvärtom.

Nyhet nummer två är ett moderkort för entusiasten som vill bygga hemmabioburken själv. Popcorn Hour B-110 Baseline Home Theater Motherboard, ger dig samma hdmi-stöd, och spdif-port samt 4 x USB2.0 host-portar, 2 x SATA, 1 x IDE, 10/100 Ethernet och stöd för mini-PCI WiFi. Allt i ett moderkort i mini-itx-format.

Än så länge går Popcorn Hour A110 och B-110 endast att förboka. Den svenske distributören Abtech meddelar att båda modellerna kommer att levereras i slutet av augusti eller början av september. Det amerikanska priset ligger på 215 respektive 199 dollar, det svenska priset är ej satt.