Smycken är dessutom lite mindre radikalt än att låta tatuera sig som vissa gör (se vår lista på nördigaste tatueringar). Så vill du visa att du är nörd på heltid men inte är redo för tatueringsstadiet kan dessa vara något för dig. Vi har valt ut våra favoriter i en liten lista med de 10 häftigaste geek-smyckena.

10. Diskett-örhängen i pärplatteformat

Pärlplattor är ju lite nördigt bara det. Men när man sen gör floppydisketter av dem och hänger dem i öronen så är nördigt bara förnamnet. De kunde dock ha föreställt 5.25-tummare vilket hade dragit upp dem ett snäpp högre på listan.

Mer info.

9. Pacman i öronen

Är du en liten retro-gamer så kan du inte låta bli att älska dessa handgjorda örhängen. Pac-Man är och förblir en av spelhistoriens häftigaste hjältar. Med dessa kan du visa upp din kärlek för det klassiska spelet.

Mer info.

8. Apple-power

Alla vet vi att Mac-fans är fanatiska. Och att designa ett par örhängen som ser ut som power-knappar från en Macbook kan nog klassas som ganska fanatiskt. När man sedan tittar närmare på tillverkarens hemsida och inser att det finns mer, då är saken klar, Mac-människor är fanatiska.

Mer info.

7. Ethernet-ring

Dessa skrev vi om i M3 nummer 5 2008 och de förtjänar helt klart ett omnämnande i den här listan. Vigselringar för de allra nördigaste. Nu får de inte en högre placering eftersom vi har börjat tvivla på hur hållbar ”han-kontakten” är. Det kan ju inte bara vara nördigt, det måste vara funktionellt också.

Mer info.

6. HELP-halsband
En help-tangent kring halsen kan kanske kännas lite desperat men ändå, den syns och kan nog bli samtalsämne fler än en gång. 
Detta lilla smycke kan skulle nog även kunna locka till sig några icke-geekar.

Mer info.

5. Usb-hjärta med Swarovski-kristaller

Här är ett lite mer seriöst smycke som är ett samarbete mellan Philips och kristalltillverkaren Swarovski. Det kanske inte ser så nördigt ut men det är just det som är det nördiga. Kanske en bra present till din käresta tillsammans med det inbyggda USB-minnet fyllt med romantisk musik eller bilder på dig själv?

Mer info.

4. Objektivringar i armbandsformat

Här är ett till smycke vi skrivit om tidigare, det perfekta smycket för kameranörden. Ett söndermonterat objektiv har blivit grunden för dessa armband. Armbandet på bilden är en ring med en ”depth-of-field-skala” från något gammalt objektiv. Vi på redaktionen är i extas, eller i alla fall några av oss. Men tyvärr kan vi bara sätta det på en fjärdeplats eftersom målgruppen är lite för smal.

Mer info.

3. Molekyl-halsband

Nördighet kan ibland liknas med skämt inte alla förstår. För oss insatta är det hur underbart som helst med texten RTFM på tröjor och liknande. Extra underbart är det när vi får frågorna ”Jag förstår inte? Vad betyder det där?”. Detta går dock lite över gränsen men vi kan inte annat än att älska det ändå. En halsband som visar den molekylära strukturen på alla nördars favoritämne... Ja, vad föreställer det? Någon som vet? Om inte så har du svaret längst ner på sidan.

Mer info.

2. Nintendos styrkors runt halsen

Någon Nintendo-nörd där ute? På en andraplacering har vi något för er att drägla över. Ett NES-styrkors i silver. På håll kanske det ser ut som ett vanligt smycke men om man närmar sig kan man se den klassiska styrkorsdesignen. Tyvärr är detta ett hemmabygge av någon flitig silversmed och finns inte att köpa i butik. Men sörj ej, är det så att du verkligen vill ha så finns det säkert någon silversmed nära dig som du kan specialbeställa hos.

Mer info.


1. Broken image

Ett så otroligt nördigt litet smycke men ändå ack så enkelt. En liten plastbit men en bild vi känner igen. Eller snarare avsaknaden av en bild. Alla som någon gång surfat runt på nätet borde ha stött på detta fenomen. När en bild av någon anledning inte kan laddas så får surfaren nöja sig med denna lilla ruta. Låt betraktaren fantisera om vad det egentligen skulle ha varit för bild.

Mer info.

Molekylen som smycket ovan visade var självklart den för koffein.