Mitsubishi visade stolt upp tre nya full-hd-projektorer varav två med nytt chassi med runda sköna former. Toppmodellen heter HC7000 G.T och specifikationerna utlovar 72 000:1 i kontrast tack vare den nyutvecklade supersnabba irisen "Diamond Black". Samtidigt ska de integrerade fläktsystemet vara extremt tystgående, endast 17 dB lovar tillverkaren (med lampan i "low"-läge). De rundade formerna och den snygga blanka finishen ger helt klart ett mer vardagsrumsvänligt intryck än den tidigare toppmodellen. HC7000 kommer att släppas i september månad och kosta 29 900 kronor.

Motoriserad zoom och fokus
Mellanmodell HC6500 har samma former men inte lika exklusiva blanka finish och kontrasten är specificerad till 15 000:1. Liksom storebrormodellen har även HC6500 motoriserad zoom och fokusering. Projektorn lanseras i mitten av september månad med en prislapp på 21 900 kronor. Instegsmodellen HC5500 är inte lika tystgående som de större och dyrare varianterna (19 dB) och här har kontrasten bantats ytterligare(14 000:1). Trots en prislapp på bara 16 900 kronor är även instegsmodellen dock utrustad med motoriserade zoom- och fokusreglage.

Laser-tv innan jul - i USA
När Mitsubishi på CES i januari gick ut med att laser-tv:n skulle släppas redan i år var många skeptiska, men nu är den helt klart på gång. Innan årsskiftet skall den komma skarpt i USA men tyvärr lär vi få vänta länge innan den dyker upp i Europa.

Fakta