Vi glömde nämna att luren hade wlan i vår förra post, vilket gör att prislappen på runt tre tusen känns ännu mertilltalande
Nu har vi fått chansen att klämma lite på luren och få ett första intryck av s60 touch. Innan vi börjar ska vi passa på att ursäkta för de rackiga bilderna. Mörkt rum, ljus skärm och en lur som är fastbunden i ett säkerhetssnöre är inga bra förutsättningar.

S60 touch innebär i grunden det gamla vanliga S60, men med tonvis av nya sätt att komma åt favoritprogram och information. Redan på startskärmen finns det ett gäng olika menyer som du kommer åt genom att trycka på olika element. Klockan ger dig logiskt nog larmfunktioner, en liten ikon i ena hörnet drar fram en rullist med mediafunktioner och så vidare. Att gå igenom allt nytt här skulle ta för lång tid, men på det stora hela känns det lite överkomligt ologiskt, ungefär som det peklösa s60 alltså.

Även om det inte handlar om multi touch i stil med Iphone så har Nokia ändå lyckats bra med känslan. Taktil feedback talar om när den registrerat dina tryckningar och att svepa med fingret fungerar riktigt bra. Testexemplaret vi har var lite segt i vändningarna i vissa fall, men det blir förhoppningsvis bättre till releasen i slutet av året.

känslan hos själva luren var lite svår att få grepp om när en säkerhetsvajer slet efter den i andra änden, men så långt vi kunde avgöra så kändes den ganska lätt men med lite hårda knappar på sidorna.

Första intrycket är i alla fall mycket positivt, om än väldigt förvirrat till en början.