På årets CES-mässa visades roboten Rovio upp och nu äntligen kommer den till Sverige. Rovio är i korta drag en avancerad webkamera på 3 hjul som går att styra över internet. Det gör att när du är ute och reser kan du koppla upp dig och ta en titt hur det ser ut hemma. Enligt tillverkarna finns det massor av bra användningsområden som till exempel, se hur katten har det eller om den gjort något dumt. Vi frågar oss dock om vi verkligen vill veta ifall den gjort något dumt eftersom vi ändå inte kan göra något åt saken med roboten.

Okej, Rovio har förutom kameran inbyggd högtalare och mikrofon. Så du skulle faktiskt kunna ge katten en rejäl utskällning, frågan är bara om den skulle lyssna. Det öppnar också enligt tillverkarna själva för att du när du är på resa ska kunna säga god natt till dina barn med mera. Kul idé men se till så barnen inte är för små då de kan få trauman för livet av att bli nattade av en robothund.

Roboten kostar strax under 4000 kronor och går att köpa på roboshop.se. Lita på att vi kommer vara på dem om ett testexemplar så fort det bara går.