Prylshoppa utomlands del 1

Köp prylarna utomlands och spara tusenlappar

Funderar du på att göra prylklipp på semestern? M3 har tagit stickprov på prisläget för några vanliga prylar och resmål och kan konstatera att visst finns det möjlighet att göra fynd. Men kom ihåg att prislappen är långt ifrån hela kostnaden.


Prylshoppa utomlands del 2

Så funkar garantin när du handlar utomlands

Köper du en produkt på hemmaplan så har du antagligen rätt bra koll på vilka garantier som gäller och vad du gör om prylarna visar sig krångla. Eller åtminstone borde du veta det. Men hur står det till med säkerheten i dina utlandsköp?


Prylshoppa utomlands del 3

5 tekniska hinder som kan sabba ditt prylköp

Inte nog med att du ska resa långt för att hitta en billig produkt, och därefter krångla dig igenom tullen med tungt bagage. Inget av det är till någon glädje om ditt fynd inte går att använda här i Sverige. Läs om 5 tekniska hinder för ett lyckat prylkap i utlandet.


Prylshoppa utomlands del 4

Tullat och klart: Det här gäller i tullen

Så har du då landat på svensk mark igen efter en lyckad shoppingtur i främmande land, och ställs omedelbart inför den allvarliga frågan: Röd eller grön gång? Vilka regler gäller för införsel av varor? Här är allt du behöver veta för att inte passera gränsen som ofrivillig smuggelbaron.


Prylshoppa utomlands del 5

Förbjudet: Prylarna som inte får användas i Sverige

Allt du kan köpa utomlands är faktiskt inte tillåtet att använda här i Sverige. M3 har kollat med berörda myndigheter och kan presentera den förbjudna listan.