Nu går det snart att låsa upp Iphone 3g. Dev-Team meddelar att den 31 december tänker de gå ut med hur de gått till väga för att knäcka Apples hypade mobil. Det som krävs tills dess är att du har baseband 2.11.07 (eller tidigare).

Yellowsn0w har den fullständiga upplåsningen döpts till. Den ska enligt Dev-Team göra så att din Iphone 3g fungerar med alla operatörer. Anledningen till att de inte släpper den med en gång är för att de just nu packar ihop den till en användarvänlig applikation i stil med Pwnagetool.

Igår släpptes uppdatering 10.5.6 till OSX, i och med den kom Apple tillrätta med upplåsningar av Iphone. Uppdateringen attackerar dfu-läget och därefter går det inte att låsa upp telefonen. Dev-Team tror dock att det inte var ett medvetet val av Apple utan att det snarare är en bugg. Hittills har Dev-team ingen lösning för just detta problemet men det kommer förmodligen innan eller i samband med releasen av Yellowsn0w.

Det lär inte dröja lång tid förrän Apple släpper en uppdatering för att slå tillbaka mot Dev-Team. Räkna med action efter nyår.