Lenovo verkar ha tryckt in allt de kunde komma på i sin nya bärbara värsting. För 30 000 kronor får du det mesta på datormarknaden. Men frågan är vad det kostar i batteritid och vikt.
Om vi bortser från det negativa för en stund kan vi konstatera att W700ds har dubbla skärmar, en på 17 tum och en på 10 tum. Det är bland annat på detta sätt den skiljer sig från lillasyrran W700. Därav tillägget ”ds” efter namnet, dual screen. Den extra skärmen gör datorn cirka tio millimeter tjockare än W700, som i och för sig är ganska tjock redan från start. Lenovo har valt att hårdsatsa på just skärmarna. Ljusstyrkan ska enligt dem vara lysande, bokstavligt talat. Så långt, så bra.

Inuti sitter en Intel Core 2 Quad-processor och grafikkortet är av typen Nvidia Quadro FX 3700M GPU. Om vi lägger till den integrerade wacom-plattan i ekvationen ser vi en tydlig målgrupp. Självklart är det personer inom den grafiska branschen som Lenovo vill nå, så som exempelvis fotografer och illustrerare. Men batteritid och vikt får vi inga uppgifter om. Något som känns väsentligt för en sådan kraftfull dator. Vi får kolla upp det närmare på CES för det är först då de två datorerna kommer demonstreras för allmänheten.