Det ska sägas på en gång: Arena fullkomligt osar Iphone. Från den lite diskret inlagda kameran på baksidan till många aspekter av gränssnittet S-class. Det betyder givetvis inte något dåligt, utan Arena verkar vara en ytterst lovande motsvarighet för de som inte riktigt går med på de villkor Apple satt upp för sin lur.

KM900 Arena är som sagt en pekskärmstelefon anpassad enbart för fingerstyrning. Skärmen täcks av ett repskyddat glas och givetvis får vi även multi touch med i kråksången. Formatet är betydligt mindre än den uppenbara konkurrenten och det var, trots en buggig betaversion av systemet, en riktigt pigg telefon som visades upp.

Nytt gränssnitt

S-class är LG snabba med att berätta lika mycket om som själva telefonen, eftersom de säger att de inte vill snöa in sig på specifikationer som ingen bryr sig om utan snarare på att telefonen ska vara enkel att använda. Huvudupplägget består av en 3d-kub med olika sidor för widgets, kontakter, musikspelare och huvudskärm. Inne i menyerna ser det till stor del ut som en oäkta unge som sprungit ur ett antal sena kvällar mellan Iphones och LG:s tidigare gränssnitt.

Trots att LG lägger mer vikt på gränssnittet än hårda fakta så innehåller luren trots det en kamera på fem megapixel (led-blixt), gps, wlan, fm-sändare och åtta gigabyte inbyggt minne som självklart kan utökas med minneskort.

Den stora nackdelen med Arena och S-class då? Än så länge är systemet helt stängt för tredjepartsutvecklare, men LG säger sig jobba på det för att kunna öppna upp för andra program någon gång i framtiden. Luren i sig kommer att landa på ungefär 4 500 kronor när den släpps i april.