Det är inte bara produktsläppen som känns lite väl försiktiga, även namnen HTC touch Diamond 2 och HTC touch pro 2 är inte speciellt upphetsande.


HTC Touch Diamond 2

Något nyare är däremot designen, inte minst för nya touch pro. Den tidigare väldigt fykantiga utformningen har fått ge vika för mer rundade former hos de båda lurarna, med Touch pro helt och hållet omdesignad.

En välkommen tillbakagång är även att skärmen vinklas upp när du skjuter ut tangentbordet på pro-modellen, precis som det en gång var i företagets TytnII och nu senast i Nokias N97.


HTC touch pro 2

Touch Diamond 2 har begåvats med 50 procent längre batteritid och förbättrade funktioner för zoom. Borta är även det minimala inbyggda minnet och kameran har utökats till fem megapixel.

Storebror Touch Pro 2 har även den de nya zoomfunktionerna, men kameran stannar på samma upplösning som tidigare, 3,2 megapixel. Däremot har avancerade funktioner för att använda telefonen som konferenstelefon byggts in.

Det mest störande med de båda lurarna är dock att de kör Windows Mobile 6.1 och inte den kommande version 6.5 som borde avslöjas när som helst nu.

Diamond 2 kommer ut i butik under april medan Pro 2 dyker upp i juni. Några priser har inte avslöjats än, men gissningsvis ligger de på samma nivå som föregångarna gjorde när de släpptes, det vill säga 4 500 respektive 7 000 kronor.