Företaget Maingear har satt ihop 3d-datorpaketet Prelude 2 som utnyttjar Nvidia Geforce 3d Vision. Det sistnämnda är egentligen ett par glasögon, som ihop med deras grafikkort och en skärm som pallar 120 hertz, ska ge användaren en 3d-upplevelse. Lcd-skärmen du får med är en 22 tum stor Syncmaster 2233RZ från Samsung. Den är en av två som fixar detta i nuläget eftersom det krävs en 120 hertz-skärm.

Inuti datorn sitter ett Geforce 9800 GT, en Intel Core i7-processor på 2.66 gigahertz och en 250 gigabyte stor hårddisk. Datorn förinstalleras med Windows Vista.

Vi vet inte om Prelude 2 kommer till Sverige. Men gör den det kommer utgångspriset ligga på cirka 20 000 kronor. Du kan räkna med mer om du vill bygga på den lite.

Annars kan du alltid sätta ihop en själv om du vill, för Nvidia Geforce 3d Vision kommer till Europa nu under våren. Syncmaster 2233RZ plus Geforce 3d Vision inhandlar du då för cirka 6000 kronor. Glöm inte att du behöver ett monstergrafikkort från Nvidia också.

Vi har testat tekniken på en specialbyggd dator från Pyrotech och det ser riktigt lovande ut. Vill ni veta mer får ni hålla koll på m3.se där ett fullskaligt test kommer dyka upp inom kort.