Lightning Reaction Revenge

Detta är det senaste i raden reaktionsspel där de långsamma får elstötar. Denna version innehåller tre olika spelstilar vilket ger den klart bättre livslängd än de andra. Alla spelare tar tag i varsitt handtag, man trycker igång maskinen och en melodi börjar spela. När melodin slutar ska man trycka på en knapp på handtaget, svårare än så är det inte.
Du kan välja mellan att den långsammaste en stöt, att alla utom den snabbaste får en eller att den snabbaste får välja vem som får en. Det här är otroligt roligt och de tre olika spelsätten gör att man får tillräckligt med variation när man börjar tröttna. Stötarna är dessutom janska rejäla och det går inte att ställa in någon mildare nivå. Ändå; för detta pris kan vi inte annat än rekommendera den till alla hobbymasochister där ute.

Vad: Chockande reaktionsspel
Info från: Teknikmagasinet, www.teknikmagasinet.se
Pris: 200 kr

Betyg 8Shocking Ball

En bra förklaring av denna lilla leksak är att bolla gris kombinerat med en mild variant av rysk roulette. Den lilla bollen är fylld av små metallplattor som efter att den blir armerad avger stötar med oregelbundna mellanrum.
Idén går ut på att man ska kasta runt bollen bland ett gäng människor och om man tappar den åker man ut. Spänningen ligger förstås i att man inte vet om man kommer få en stöt eller ej när man fångar den. Hur stark stöt du får beror så mycket på hur du fångar bollen och inte ens vid maximal styrka så är den speciellt elak. En lite starkare stöt så att man verkligen var rädd och detta hade varit en solklar favorit, nu är den bara sisådär.

Vad: Chockande griskastarboll
Info från: Teknikmagasinet, www.teknikmagasinet.se
Pris: 160 kr

Betyg 5


Shocking Alarm Clock

Shocking Alarm Clock är den elakaste shockingprylen vi har lagt våra händer på, i alla fall är den det i teorin. Tyvärr så lever den inte upp till den bilden vi fick i huvudet så fort vi hörde talas om den.
Idén är simpel, en alarmklocka som ger dig en stöt när du ska stänga av den, det ska väl kunna väcka de flesta. Felen är bara att stöten är för svag, för lätt att undvika och klockan är så plastig och leksaksmässig att vi aldrig skulle lita på den för att hålla koll på tiden åt oss. Underkänt på alla plan!

Vad: Chockande alarmklocka
Info från: Teknikmagasinet, www.teknikmagasinet.se
Pris: 170 kr

Betyg 2


Shocking Lie Detector

En lögndetektor som ger dig en stöt när du ljuger låter som en kul partygrej och det är den. Det finns dock ett fundamentalt fel. Apparaten känner av lögner genom att din puls höjs och vi frågar bara; hur lätt är det att hålla sig lugn när man är fastspänd till ett gäng sensorer som kan ge dig en stöt? Bland annat detta gör att den inte känns speciellt trovärdig och mer ger stötar lite när den vill.
Trots detta så har den ändå visst underhållningsvärde vilket gör att den inte går att dissa totalt, den är bara lite för dyr.

Vad: Chockande lögndetektor
Info från: Teknikmagasinet, www.teknikmagasinet.se
Pris: 260 kr

Betyg 5


Är du en av dem som ledsnat på att kollegor plockar åt sig av ditt kontorsmaterial i tid och otid? Då kan det vara dags att gillra en fälla - risken finns förstås att du blir hatad av kollegorna, men ska man lära ut god moral och etik är det en smäll man får ta. Den här pennan ger en inte särskilt kraftig men obehaglig och överraskande elstöt vid användning. Fälttester på M3-redaktionen tydligt visat att denna penna trots sitt utseendet är ganska enkel att luras med.

Vad: Practical joke-prylar
Info från: Teknikmagasinet, www.teknikmagasinet.se
Pris: 70 kronor

Betyg 6