Sonys nya full hd-modell Bravia We5 har en helt ny teknik för bakgrundsbelysning. Den har lämnat det svarta bakom sig och kommer i ett snyggt vitt skal samt en vidareutvecklad bravia engine 3-processor.

När Sony byggde Bravia We5 hade de definitivt miljön i åtanke. Lcd-skärmen förbrukar hälften så mycket energi som W4500-serien och enligt Sony drar den noll watt i viloläge. Minskningen av energiförbrukningen beror på en nyutvecklad teknik för bakgrundsbelysning, så kallad mikrotubulär Hot Cathode Fluorescent Light (HCFL).

Andra funktioner för en bättre miljö är bland annat närvarosensorn som känner av när du är i närheten av tv:n. Går du därifrån så stängs skärmen av men ljudet fortsätter spelas upp. Inaktiv-läget sätter tv:n i viloläge då den inte tagit emot några datorsignaler de senaste 30 sekunderna. Dessutom har We5 en ljussensor som anpassar bakbelysningen efter rummet.

Sverige får två modeller från We5-serien på 40 respektive 46 tum. Prislapparna landar på 18 000 för den mindre modellen och 23 000 för den större. Bägge släpps i april.