På en konferens för spelutvecklare visade Onlive upp ett projekt som ska revolutionera spelvärlden. Att strömma ljud och bild från en server direkt till en klientdator. Spelet finns med andra ord på servern och du spelar direkt över bredbandet utan behov av en monsterdator. Spelutvecklarna blev hänförda av vad de såg.

Spelen ligger på en server som uppgraderas var sjätte månad. Det innebär att du själv inte behöver en maffig hårddisk eller det senaste grafikkortet. Allt du behöver är en bredbandsuppkoppling, en dator och ett konto hos Onlive.

Det krävs en uppkoppling på 4-5 megabit per sekund för att spela högupplöst. Men det räcker med 1,5 megabit per sekund för att nå Wii-grafik.

Du kommer kunna spela spelen på både Windows (läs XP och Vista) och Mac. Men företaget planerar även att lansera en mikrokonsol med bluetooth. Den ska du sedan kunna koppla till din tv via hdmi. Priset uppges bli lägre än vad du idag betalar för ett Nintendo Wii.

Självklart ska det då även finnas ett community där spelarna rankas efter prestation. Du kommer kunna köra multiplayer med andra spelare eller agera åskådare när andra spelar.

Spelutbudet består just nu av 16 olika spel. Men enligt företaget tar det bara ett par veckor att få vilket tredjepartspel som helst att fungera.

När vintern når Sverige lämnar Onlive betastadiet. Spelarna betalar då en månatlig avgift och kan välja mellan olika paket till olika priser. Förhoppningsvis dyker Onlive även upp här. Planen är nämligen att lansera det globalt.

Följande företag har redan hakat på: Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Interactive Entertainment, THQ, Epic Games, Eidos, Atari Interactive och Codemasters. Den enda som verkligen saknas är Activision.