Här är prylarna som ger din trädgård den uppmärksamhet den förtjänar.

Rätt stämning med smart belysning

Philips smartlight

Trots att vi går mot ljusare tider kommer vi inte ifrån mörkret helt på ännu ett tag. Utomhuslampor gör det inte bara trevligare när skymningen kommer, de gör det även lättare att se när du ska navigera dig genom trädgården på kvällen. Med en smart lampa som denna kan du justera färgen till precis den nyans du vill. Varför inte matcha ljuset till ditt humör för dagen?

Pris: 1 332 kronor hos Proshop

Läs mer: Utomhusbelysning för trädgården


Lura myggen med laddad fälla

Myggfälla

Våren välkomnar vi på alla sätt, men den efterföljande perioden med myggbett är inte lika härlig. Myggorna jagar efter oss med extra energi när solen gått ned. Skaffar du en campinglampa med inbyggd myggfälla slipper du myggbett som drar ned stämningen under kommande utomhushäng.

Pris: 325 kronor hos Smarta saker


Rätt mängd vätska utan att trixa

Fuktmätare

Är du osäker på om du har vattnat dina växter tillräckligt eller om regnet har räckt till? Stoppa ned en fuktmätare i jorden och få svar direkt på om din gröna vän behöver återfuktas eller inte och säg hejdå till all oavsiktlig vanvård av dina växter.

Pris: 79 kronor hos Smarta saker


Slingrigt lyse

Solcellsladdad lampa i form av ett rep

Utomhusbelysning behöver inte vara tråkig eller simpel. Slingra ett ljusbeklätt rep runt dina utemöbler, på marken eller varför inte på bordet. På så sätt kan du pynta din uteplats på ett kreativt och roligt sätt.

Pris: 266 kronor hos Lamp24


Bli ren i solens sken

Utedusch

Vad sägs om en utedusch som värms upp av solen, som dessutom låter dig bestämma vilken temperatur du vill ha? Du kopplar den enkelt till vattenslangen som fyller upp duschens vattenbehållare. Perfekt för dig som inte har pool eller bara vill svalka av dig under en varm och svettig dag.

Pris: 1 495 kronor hos Coolstuff


Håll drickan kyld och isolerad

Kylbrunn

Har du ett hål i marken eller är redo att gräva ett så kan du skapa dig det perfekta kylskåpet utan att förbruka dyr el. Du får plats med 24 burkar av din favoritdryck, nära till hands under dagar som spenderas i trädgården. Dessutom håller du drickan gömd, perfekt för dig som inte gillar att dela med dig.

Pris: 695 kronor hos Coolstuff


Varm bakdel oavsett årstid

Värmekudde

Trots att det vankas varmare tider kan vi inte lita på vare sig väder eller temperatur. Om du vill trotsa kylan och njuta av den friska luften, men inte sätta dig på ett kallt underlag, finns denna värmekudde tillhands. Du laddar den enkelt med en powerbank och håller din bakdel varm hela kvällen.

Pris: 399 kronor hos Coolstuff


Varma strålar för kalla kvällar

Infraröd värmelampa

Det är inte bara stjärten som behöver värmas upp under svala vårkvällar. Lyxa till det med att hänga upp en infraröd terrassvärmare i taket som håller alla i sällskapet varma, oavsett den kyliga omgivningen. Dessutom adderar du stilpoäng till uteplatsen med den snygga, futuristiska designen.

Pris: 1 695 kronor hos Tretti.se


Bevattna växterna och bevittna växtligheten

Solcellsbevattning

Att ta hand om din trädgård kan vara tidskrävande, det är inte heller alltid högsta prioritet när vardagen får bestämma. Med ett solcellsdrivet bevattningssystem kan du vattna dina växter och grödor utan att röra ett finger. Tolv olika munstycken ser till att din trädgård hålls vid liv, även när du inte är där.

Pris: 1 495 kronor hos Granngården


Roboten som trimmar gräsmattan

Robotgräsklippare

Nu börjar gräset växa och det betyder att gräsklipparen måste fram. Varför släpa runt på en tung, manuell jättemaskin när du kan sitta och koppla av med en bok i skuggan medan roboten gör jobbet? Oroa dig inte, även om du har en krånglig tomt utlovas denna robotgräsklippare att klara av komplexa trädgårdar med högt gräs. Drivs av el istället för svett.

Pris: 13 799 kronor hos Robo-expert