Andy RubinUnder en konferens visade det sig att Google räknar med att det ska finnas 18 mobiltelefoner med Android som operativsystem på marknaden innan året är slut. Andy Rubin på Google sade till och med att det kunde bli så många som 20 stycken från åtta eller nio olika tillverkare.

Men det finns en stor skillnad mellan Androidmobilerna; tillverkarens avtal med Google. I skrivande stund finns det tre olika avtal. Ett som säger att mobiltelefonen ska ha Android men utan förinstallerade google-applikationer som gmail, ett annat där tillverkaren ska ha ett fåtal förinstallerade google-applikationer och slutligen ett där det inte finns någon begränsning till applikationerna och ett krav på full tillgång till Google Market. Mobiltelefoner med det sistnämnda avtalet känner du lätt igen på google-logotypen. Men passa dig så du inte står där med fel telefon.

Google kommenterade också tillgänglighet och det visade sig att Europa kommer få Androidmobilerna före USA. Det beror, enligt Andy Rubin, på att den amerikanska marknaden är en tuff miljö att konkurrera i och därför måste androidmobilerna verkligen särskilja sig från varandra.

Stämmer Googles förväntningar kan vi se fram emot ett späckat mobilår. Addera en ny Iphone, Palm Pre och möjligen en Microsoftmobil så är kriget i full gång.

Källa: New York Times