HTC MagicSå har äntligen Sverige fått sin första androidtelefon och visst levererar den. Det som skiljer denna gentemot HTC Dream G1, som vi klämt på tidigare, är designen och enligt oss är skillnaden verkligen till det bättre. Dream var ful, stor och klumpig medan Magic är snygg, liten och slimmad. Den har även fått en till hårdvaruknapp utöver de som Android kräver, ett förstorningsglas som alltid tar dig till googlesök.

Guld-gränssnitt
Vad gäller det fysiska så har vi blivit av med det klumpiga qwerty-tangentbordet och får nöja oss med att skriva på pekskärmens tangentbord som fungerar i både liggande och stående format. HTC har valt att även sätta dit en styrkula modell Blackberry och den fungerar exakt lika underbart på Magic som på Dream. Det enda vi kan anmärka på är att knapparna är aningen för små men det fungerar ändå bra.

HTC Magic

Precis som alla föregångare och kommande androidlurar så är telefonen väl integrerad med ditt googlekonto. Det första telefonen frågar efter när du startar den är dina inloggningsuppgifter så den kan synka kontakter, kalender med mera.

Gränssnittet är snyggt, genomarbetat och logiskt men det är inte direkt inspirerande som den uppenbara konkurrenten Iphone. Det enda man kan klaga lite på är att man bara har tre ”startskärmar” och att inställningarna är lite konstigt kategoriserade.

Android har också den bästa statusraden som finns på en telefon just nu, den är rent ut sagt gudomligt bra. Här hittas all information om vad som händer i telefonen utan minsta krångel.

Ingen hörlursutgång
Avsaknaden av 3,5-millimetersuttag är en av de största nackdelarna med telefonen. Inte heller kameran på denna är mycket att skryta med, även om 3,2 megapixel och autofokus duger till en del så är den slö och exponerar dåligt. Bättre än Iphone är den i alla fall.

Musikspelaren är inte den snyggaste men har många trevliga funktioner som gör den till en av de bättre på marknaden, sedan skulle dock ljudet från hörlurarna kunnat vara bättre. Och för att spela film måste vi ladda hem en tredjepartsspelare från Android-market. Vi tycker HTC borde ha kunnat leverera telefonen med en.

Programbutiken är förstås inte i närheten av att konkurrera med Apples App Store än så länge, men vi har goda förhoppningar om framtiden.

Funktionsmässigt hittar vi det mesta vi är vana vid i den här prisklassen inklusive gps, a2dp och wlan.

Androids gränssnitt är riktigt bra och det mesta i mjukvaruväg fungerar med beröm godkänt, lägger man sedan till en snygg och gedigen telefon på det så får vi HTC Magic. Det finns lite saker som kan bli bättre men detta är en av de smartaste och enklaste telefonerna på marknaden just nu.


+
Slimmad
Snabb
Sjukt användarvänlig

-
Inget 3,5 mm-jack

=
HTC Magic är en riktigt snygg och bra byggd telefon med ett fantastiskt operativsystem som gör användandet till en fröjd.

BETYG
Form/design: 9
Funktioner: 7
Bildkvalitet: 4
Ljudkvalitet: 6
Användarvänlighet: 10
Prisvärde: 9


Totalt: 8

Fakta

,
Pris: Säljs endast med abonnemang hos 3. Prisexempel: 499 kr/mån i 24 mån inkl fri surf
Tillverkare: HTC, www.htc.com 
Beskrivning: Androidmobil

Info från: 3, www.tre.se
Band: Quad band, wcdma, hsdpa 7,2 Mbps
Skärm: 3,2 tum, 480 x 320 pixlar
Taltid: 7,5 h
Passningstid: 420 h
Minne: 512 Mb, micro-sd-plats
Operativ: Android
Kamera: 3,2 megapixel med autofokus 
Övrigt: Wifi, Edge, bluetooth 2.0, gps, kompass, accelerometer
Mått: 113x55x14 mm
Vikt: 118,5 g med batteri