Smart litet klot

Sphero är kända för att göra smarta, små robotar. Den här lilla bollen ser kanske inte mycket ut för världen, men under ytan döljer sig riktigt intelligenta funktioner.

Sphero Mini

Sphero Mini styrs med hjälp av tillhörande app, handrörelser eller ansiktsuttryck. Den går även att lära flera tricks och är toppen om du vill få yngre i din omgivning att komma igång med kodning på ett roligt sätt.

Sphero Mini
Pris
: Pris från 507 kronor hos Prisjakt


E-revo

Maxad radiostyrd bil

Det finns massor av roliga radiostyrda bilar på marknaden, men den kanske mest omtalade är Traxxas E-revo, en radiostyrd monstertruck som kan köra i över 100 km/h. E-revo kommer med massor av andra intressanta funktioner, såsom automatisk självrotation när du landar upp och ner.

Traxxa E-revo 2
Pris
: 7 595 kronor hos Hobbex.


Vector

Världens sötaste robot

Vector är kanske världens gulligaste och smartaste lilla robot, men den är mer än bara ett gulligt yttre. Med flera sensorer, en liten kamera, uttrycksfylld ansiktsdisplay och internetuppkoppling fixar den det mesta. Starta en timer? Check! Ta en selfie? Jajjemen! Konvertera från fot till centimeter? Inga problem!

Vector by Anki
Pris
: 3 790 kronor hos Webhallen.

Psst... Anki, företaget bakom bland annat Vector, har slutat tillverka sina robotar, men support ska finnas kvar och roboten finns fortfarande att hitta på nätet.


Hubsan

Billig trix-drönare

Numera förknippas drönare för det mesta med de kameraförsedda modellerna, men det finns fortfarande roliga små varianter för dig som enbart vill stajla i luften. Som den här från Hubsan till exempel, som låter dig flyga omkring och göra volter i luften.

Hubsan H107 X4 Plus
Pris
: 399 kronor hos Teknikmagasinet


Star Wars ballonger

Fly you must

Vad är en halvmeter lång, grön och svävar omkring? Den här radiostyrda heliumballongen föreställande Master Yoda från Star Wars så klart! Inte nog med att den tillhörande fjärrkontrollen låter dig styra Yoda – du kan även få ballongen att låta som karaktären!

Star Wars Inflatable RC Yoda
Pris
: 199 kronor hos Teknikmagasinet

För dig som gått över till den mörka sidan finns även ballongen i form av Darth Vader.

Star Wars Inflatable RC Darth Vader
Pris:
199 kronor hos Teknikmagasinet


Flygplan rc

Lättfluget plan

Att flyga radiostyrda flygplan kräver sin teknik. Den här modellen mäter 1,2 meter i vingspann och ska vara extra nybörjarvänlig. Planet kommer med såväl pontoner som hjul, beroende på var du vill landa.

Ball FMS EZ Trainer V3 RTF
Pris
: 3 295 kronor hos Hobbex.


Tanks

Tävla med tanks

Onlinespelet World of Tanks där vi i form av en stridsvagn upptäckte världen och förintade motståndet blev omåttligt populärt, och nu kan vi ta det hela irl. Dessa radiostyrda stridsvagnar låter dig tävla med din motståndare genom att skjuta med infraröd kanon.

Gear2Play Battle Tanks
Pris
: 399 kronor hos Coolstuff.


Segelbåt rc

Så länge skutan kan gå

Vill du segla fram över vågorna? En radiostyrd segelbåt är någonting för dig som verkligen vill sätta tänderna i någon av de mer avancerade radiostyrda prylarna. Den här katamaren ska vara extra bra för nybörjare, med enkel montering och medföljande sändare.

Joysway Binary Katamaran
Pris
: 995 kronor hos Hobbex.