Nästan hela Panasonics presskonferens idag handlade om en enda sak, 3d. De kommer redan nästa år att lansera både en plasma-tv och en blu-ray-spelare som klarar av 3d i full-hd. Tekniken fungerar på ungefär samma sätt som de andra tekniker vi har sett innan. Tv:n matas helt enkelt med dubbel så många bilder i sekunden med hälften av bilderna ämnade för höger öga och den andra hälften till vänster öga. Sedan har man på sig ett par speciella glasögon som gör att varje öga bara uppfattar de bilder som är ämnade för det.

Panasonic är väldigt stolta med att deras skärmar är så snabba och bra att man inte ska se någon skuggeffekt som annars lätt uppkommer vid liknande tekniker. Efter presskonferensen testade vi dock demot till det nya Avatar-spelet som utvecklats helt och hållet i 3d och det testet var en besvikelse. Grafiken låg många år bakåt i tiden och vi hoppas verkligen att det ligger helt och hållet i spelet och inte i tekniken. Det spelades dock på en helt vanlig Xbox 360 vilket visar att kommande 3d-spel inte kommer kräva en ny konsol.

Vi kommer att återkomma till Panasonics monter senare under mässan för att ta en titt på filmen Avatar i 3d också i hopp om att den är bättre.