Vi testade Aipteks första miniprojektor i början av året och även om vi hade en del att gnälla på hyllade vi tillverkaren för nytänket. Nu kommer uppföljaren, eller rättare sagt en serie nya fickprojektorer. Pocketcinema V20 och Pocketcinema T30 lanseras först i november och fanns inte på plats i Aipteks monter men vi fick en demonstration av T20-modellen som kommer till Sverige nu i slutet av september.


Den nya Pocketcinema T20-modellen på ministativ.

Pocketcinema T20 ansluts till din pc (stöd för Mac utlovas under nästa år) via två usb-portar. Den ena ger ström till projektorn och via den andra porten skickas bilden. Projektorn agerar extra skärm åt din dator och det du ser på skärmen ser du även på duken/väggen. På grund av den begränsade ljusstyrkan är detta dock inte en projektor du kommer att kunna använda i konferensrummet till din powerpointpresentation, om du inte kan mörklägga totalt. Under optimala förutsättningar utlovar tillverkaren en bild på upp till 50 tum men vi tycker nog att bilden blir en aning ljussvag i det läget. Dessutom var vi inte speciellt imponerade av färgåtergivningen i demorummet.


Ljusstyrkan är lite vek och det är mörkläggning som gäller.

Om du inte brukar släpa med dig din dator när du är ute och reser kan du se fram emot den kommande T30-modellen som kommer att levereras med ipod-adapter och även ha lite mer ljustryck.

Pocketcinema T20 kommer att kosta omkring 2 500 kronor i Sverige och den kommer att finnas att köpa hos bland andra Teknikmagasinet.