Grundig visade upp några nya tv-apparater på årets IFA-mässa men mest intressant var ändå den nya "usb-recording"-funktionen. Stoppa i ett valfritt usb-minne, välj hur stor del av minnet eller hårddisken du vill formatera för inspelning och sedan är du redo för inspelning. Du kan programmera inspelningar via epg:n, starta manuellt eller timeshifta (i upp till 10 minuter).

En gigabyte minne räcker till 28 minuter lågupplöst tv, alternativt 8 minuter hdtv, och du kan använda hur stora minnen/diskar som helst. Enda begränsningen är att när du formaterar minnet parar du samtidigt ihop det med just den tv:n så om du vill se programmet på en annan Grundig-tv i hemmet är det alltså kört.

Här är loggan du skall hålla utkik efter om du handlar Grundig-tv.

Vi fick en liten demo av gränssnittet och funktionerna och det såg riktigt intressant ut. Kvaliteten på inspelningarna var mycket bra och gränssnittet både tydligt och snabbhanterat.


Leemaxx 19-modellen, en av de som kommer att få inspelning.

Usb-inspelningsfunktionen kommer i Vision 7-, Vision 9- och Vision 2-serien nu i höst, samt i Leemaxx 19-modellerna när de får den nya dvb t/c-mottagaren. Vi ser fram emot att få testa inom kort och håller tummarna för att inte Com Hem eller Boxer sätter några käppar i hjulen.