Headweb har skrivit kontrakt med Warner Bros vilket innebär att företagets filmbibliotek utökas med äldre titlar från filmbolaget och att framtidens filmtitlar kommer släppas hos filmtjänsten i samband med dvd-releasen.
Men verkligheten är inte bara guld och gröna skogar. Förutom ett större filmbibliotek så drm-skyddas köpfilmerna, det var kravet från Hollywood.

Drm-skyddet är ett kopieringsskydd konstruerat för att filmer inte ska kunna piratkopieras. Tyvärr är verkligheten ofta som sådan att piraterna kringgår skyddet medan vanliga användare får problem med att använda filmen som de vill trots att de betalat för den. I detta fallet kommer de till exempel inte kunna brännas på dvd.

Headweb vann vårt filmtjänsttest här på Digitala Hemmet i våras. En viktig ingrediens i den vinsten var just avsaknaden av drm-skydd vilket gjorde tjänsten plattformsoberoende och användarvänlig. Istället använde de sig av ett slags vattenmärkning som gjorde att alla kunde använda Headweb. Vi får se hur de står sig i konkurrensen nu.

Uppdatering: Det är bara filmer från filmbolaget Warner Bros som får drm-skyddet. Inte filmer från andra filmbolag. Hur detta drm-skydd kommer se ut är inte klart ännu. Hyrfilmerna kommer strömmas i Flash. Du hittar mer information här.