Android ser ut att vara framtiden även hos Motorola som inkluderar operativsystemet i sin senaste lur, Moto Dext.

Ovanpå operativsystemet placerar företaget sitt eget gränssnitt Motoblur som är speciellt utvecklat för sociala nätverk. Det loggar in på dina konton, exempelvis Twitter och Facebook, och skapar en feed på huvudskärmen. Händer det något på ett konto dyker det upp en pop-up-ruta där du kan svara på händelsen. Du behöver alltså inte starta några applikationer, allt är integrerat. Lösningen verkar riktigt smart och vi ser fram emot att testa luren om den kommer till Sverige.

I övrigt finns stöd för Exchange Server, Gmail, Hotmail och andra mejlklienter. Multitasking ska inte vara några problem.

Du svarar på pop-up-rutor och annat via det utskjutbara qwerty-tangentbordet som dessutom utrustats med styrkula. Eller så kan du navigera direkt på den 3,1 tum stora pekskärmen som har en upplösning på 320x480 pixlar.
Slajdluren kommer även med 3g och en mobilkamera på fem megapixel. Lyssnar på musik gör du via dina egna hörlurar eftersom det finns 3,5-millimeters hörlursutgång.

Vi vet inte om Moto Dext kommer till Sverige ännu eller vad priset i så fall blir. Däremot vet vi att Googles Andy Rubin är grymt nöjd över hur Motorola utvecklat mobiltelefonen. Han syftar bland annat till hur den hanterar sociala nätverk, och menar på att vi kommer få se mer av det Motorola gjort i framtiden, alltså att ersätta vissa delar av huvudfunktionerna och applikationerna med egenutvecklade delar.