De som köpt Archos 5 nyligen kommer nog tycka att livet känns rätt surt hädanefter eftersom den nu kommer i en ny upplaga med Android som operativsystem. Numera heter den Archos 5 Internet Tablet och det är precis vad den är, en surfplatta.

I och med operativsystemet Android får du även full tillgång till AppsLib Store, en helt ny programbutik där applikationerna är anpassade efter större prylar (från fem tum och uppåt). Din Archos kommer även med ett gäng förinstallerade applikationer och några widgets.

I övrigt är mycket sig likt. Det är fortfarande en 4,8 tum stor skärm med en upplösning på 800x480 pixlar, den har fortfarande wifi men numera i n-standard och den kan fortfarande spela upp hd-film i 720p. Hittar hem gör du med hjälp av gps:en.

Det finns två modeller att välja på varav en har en hårddisk på 160 gigabyte och en har ett flashminne på 32 gigabyte. Hårddiskvarianten kostar cirka 350 euro medan du får flashmodellen för runt 300 euro. Tyvärr är inga svenska priser satta ännu.

Vi var inte överförtjusta i Archos 5 när vi testade den i höstas, bland annat på grund av den svajiga wifi-uppkopplingen och det sega gränssnittet. Förhoppningsvis är det åtgärdat i Android-versionen. Om inte annat så kanske vi slipper sådant i företagets kommande Android-mobil?