Xtreamer är en mediaspelare som strävar efter att vara den billigaste men samtidigt bästa på marknaden. Den har stöd för en 500 gigabyte stor hårddisk, uppspelning via usb-minne och upnp om du hellre strömmar filmer och musik från nätverkshårddisk.

På baksidan sitter ett antal portar. Dels hittar du analoga utgångar för ljud samt en digital sådan. Och dels finns en hdmi-port så du kan få bästa bild till tv:n. Men där finns även en Ethernetport så du kan koppla in en nätverkskabel och surfa med spelaren eller strömma över filmen. Spelaren har dessutom trådlöst nätverk i n-standard, koppla bara in antennen i usb-porten.

Filformatstödet ska enligt Digilive vara bättre än det i spelare som Popcorn Hour, men den är överraskande nog inte baserad på Sigma-chipet. Istället sitter det ett nytt slags Realtek-chip i som enligt Digilive tagit ikapp och gått om Sigmas olika chip både i filformatstöd och prestanda.
Hur bra allt detta stämmer är svårt att säga utan att ha testat mediaspelaren. Men den ser spännande ut vid första anblick.

Digilive passar även på att känga till Popcorn Hour för att företaget höjt priset på varje ny spelare som introducerats:
” Under 2008 var Popcorn Hour den hetaste produkten på mediaspelarmarknaden eftersom den då hade ett attraktivt pris och kunde spela och strömma alla filformat som marknaden efterfrågade. /../ När produkten introducerades, var priset för en Popcorn Hour under 2000 kronor. Sedan dess har de höjt priset för varje ny modell de lanserar.”

Xtreamer kommer kostar runt 1 500 kronor när den börjar säljas i oktober. Men lovar man mest måste man också vara bäst.