Chompsms

Dialog-sms

Utvecklare: Chompsms
Beskrivning: sms-program
Pris: gratis

Sms-applikationen som följer med Android är inte speciellt kompetent, eller vacker för den delen. Med Chompsms får du ett gränssnitt liknande det i Iphone, med samlade konversationer i form av pratbubblor för varje kontakt. Enkelt, snyggt och överskådligt.
De med HTC Sense-gränssnittet installerat har redan en liknande funktion utan det grafiska godiset, men för resten av Androidvärlden är det här definitivt den bästa sms-applikationen du kan få tag i.

+
Snyggt och överskådligt

-
Inget särskilt

HI MSN

MSN stillasittande

Utvecklare: Easyroid
Beskrivning: MSN-klient
Pris: gratis

MSN Messenger på resande fot är alltid ett smidigt sätt att hålla kontakten med folk. HI MSN är en riktigt kompetent app för just det ändamålet, med egentligen alla features du kan önska dig av en sådan app.
Det stora smolket i bägaren är själva inloggningen. Sitter du på en och samma plats är det inget problem alls att logga in, men sitter du exempelvis på bussen eller på något annat sätt rör på dig tar det en halv evighet att logga in. Har du väl lyckats logga in är det däremot inga problem med klienten.

+
Har egentligen allt du kan önska dig av en mobil messengerklient

-
Rejäla inloggningsproblem om du inte sitter still på en och samma plats

Meebo IM

Messenger á la armékniv

Utvecklare: Meebo
Beskrivning: Messengerklient
Pris: gratis

Visst, HImsn fungerar, men har du kontakt med folk på fler ställen än msn är klienten något otillräcklig.
Meebo IM fixar MSN, AIM, ICQ, Google talk, Facebookchat och Meebos egen IM-klient samtidigt. I den version som finns ute finns en hel del uppkopplingsproblem, något de jobbar med att åtgärda snarast.
När den väl lirar är det egentligen bara Skype som saknas, alla andra kontaktmöjligheter finns där och fungerar klockrent.

+
Sjukt bra stöd för olika klienter

-
Många uppkopplingsproblem just nu

Twidroid

Kvittra med Android

Utvecklare: Zimmerman & Marban
Beskrivning: Twitterklient
Pris: gratis

Visst, HTC Hero har den inbyggd Twitterklienten Peep med en stor och fancy widget för tweets. Det är något twidroid saknar, men allt annat finns där redan från start. Du kan välja vilket fotouppladdningstjänst du vill använda, vilken metod du vill använda för att korta webbadresser, och så vidare. Eller enkelt söka upp nya personer du vill följa, svara och retweeta poster med ett klick och allt annat du kan behöva utan tjafs och trams.
Är du en tung Twitteranvändare redan är den här applikationen guld, är du inte beroende hjälper den här appen dig att bli det ganska omgående.

+
Twitter blir inte bättre än så här

-
En widget hade varit trevligt

Opera mini

Fortfarande snabbast

Utvecklare: Opera
Beskrivning: webbläsare
Pris: gratis

Det är fullständigt skit samma hur mycket flash och perfekt sidrendering andra webbläsare klarar av. Vill du snabbt komma åt information på webben i mobilen, utan att du måste vänta på att sidan ska laddas eller hämta ner flera megabyte data per sida är Opera Mini fullständigt oslagbar.
Visst, den renderar inte hemsidor speciellt bra, men för Facebook, Wikipedia, IMDB, SL och liknande är den fullständigt oslagbar eftersom den nedladdade mängden data bara är ett tiotal kilobyte per sidvisning.
Det betyder att det går ruggigt fort att göra de där enklare surfningarna som annars skulle ta ett par minuter med vilket browser som helst.

+
Ruggigt snabb och datasnål

-
Ganska kass på att rendera mer avancerade sidor

Barcode Scanner

Dela med koder

Utvecklare: ZXing team
Beskrivning: Streckkodsläsare
Pris: gratis

Barcode Scanner är den där typen av app du inte riktigt visste att du inte kunde leva utan. Dra igång, scanna en streckkod och hitta produkten via en Googlesökning.

Många svenska produkter dyker inte upp i en sådan sökning, men appen har ett annat användningsområde: qr-koder. Antingen genom Mobile Barcoder i Firefox (som ger dig en url som qr-kod) eller via fristående Market-applikationer som Cyrket kan du enkelt scanna in en kod och gå till adressen i din Androidlur.

Se bara till att du och det objekt du scannar är någorlunda stillastående så sköter appen resten, klockrent!

+
Snabbt, enkelt och ruggigt användbart

-
Inte programmets fel, men många svenska streckkoder finns inte i Googles databas

Sms scheduler

Fejkat minne

Utvecklare: ZYXsolutions
Beskrivning: sms-tjänst
Pris: gratis

Är du fullständigt värdelös på att komma ihåg folks födelsedagar? Eller finns det vissa meddelanden du behöver få ut vid en viss tid, oavsett om du kommer ihåg det eller ej? SMS Scheduler är precis vad namnet antyder, schemaläggare för sms. skriv meddelandet, ange mottagare och ange sedan om meddelandet ska skickas en gång i veckan, en gång, eller efter något annat schema och ange sedan datum och tid. Snabbt, enkelt och ett klockrent sätt att lura folk att du har bättre koll än vad du faktiskt har.

+
Det fungerar precis som utannonserat

-
Tung användning kan bli dyrt

Handcent sms

Nästan klockren

Utvecklare: Handcent
Beskrivning: sms-app
Pris: Gratis

Det finns en stor nackdel med Handscents sms-app: Den lirar inte alls med telefonbokens inbyggda foton, åtminstone inte på de två lurar vi testade. Resterande funktioner är klockrena. Precis som Chompsms visar den konversationer i pratbubbelstil, men här föräras användaren även med en popup direkt på skärmen.

+
Popups

-
Inga kontaktbilder

Bluetooth file transfer

Grym… efter ett tag

Utvecklare: Medival Software
Beskrivning: Filöverföring
Pris: Gratis

Antingen gör man det lätt för sig, med vissa buggar, och skaffar Androbex.
Eller så skippar man buggarna, installerar den här appen och ägnar en bra stund åt att fundera ut hur det hela fungerar. Orkar du göra det och orkar böka betydligt mer än vad som borde vara nödvändigt vid varje filöverföring är det här ett alternativ.

+
När det funkar så funkar det fullt ut

-
Rejält meck att komma igång

Drunkblocker

Räddar kvällen

Utvecklare: Oscar Andersson
Beskrivning: Telefonspärr
Pris: Gratis

Svenskutvecklad applikation på engelska. Ange vilka nummer som vore exceptionellt dumt att ringa när du är ute och svirar (exet, chefen med mera). Ange mellan vilken tidsperiod du planerar att göra dumheter och tryck på "start the party". Nu är alla angivna nummer spärrade för utgående samtal och du behöver inte skämmas över dumheter du gjorde på fyllan.
För säkerhets skull kan du ange svårighetsgrad för nykterhetsspärren. För att slå av spärren behöver du nämligen bevisa din nykterhet genom att räkna matte. Först när det rätta svaret har angivits går det att slå av spärren. Klockren applikation om du har för vana att ringa dumma samtal efter några glas.
Dock saknar vi en sms-blockerare i samma stil som samtalen.

+
Fungerar precis som utannonserat

-
Tyvärr finns ingen sms-blockerare

Fler tips på appar att testa i vårt megatest