Magic 8-ball

Odödlig klassiker

Utvecklare: Dennis Bond
Beskrivning: Spåkula
Pris: Gratis

Magiska biljardkulor har varit skojiga tidsfördriv och spåkulor långt innan de blev standardappar i vilken programbutik som helst och långt innan MTV började leka spåkula genom sms-tjänster.
Just den här bollen verkar vara av ett osedvanligt grinigt slag, då de flesta svar är motsvarigheter till nej eller osäkert. I vilket fall som helst så funkar det som alltid, starta programmet, ställ en fråga som det går att svara ja eller nej på och skaka telefonen lite lätt för att få svar på din fråga. Dumunderhållning på allra högsta nivå.

+
Bra för osäkra som inte kan ta egna beslut (testa även Coinflip och Dice för variation)

-
Ytterst grinig boll, åtminstone i vårt test

World Tour

Ett öga på världen

Utvecklare: Jraf
Beskrivning: Dynamiska bakgrundsbilder
Pris: Gratis

En ganska enkel historia för att hela tiden förse dig med fräscha bakgrundsbilder. Välj en webbkamera någonstans i världen eller låt valet ske slumpmässigt. Enligt den uppdateringsfrekvens du angivit kommer nu din bakgrundsbild att ändras till en aktuell bild tagen med en webbkamera från vald plats.
Vill du ha exempelvis ha aktuella bilder på sydpolens pingviner två gånger i timmen som bakgrundsbild så är det inga problem. Blir ikonerna för svåra att se kan du ställa in dimning av bakgrunden och dessutom undvika platser med totalmörker under vissa tider på dygnet vid slumpad visning. Kul, simpelt och varierande.

+
Varierande utseende på din lur

-
Inga svenska platser

Backgrounds

Gullig stöld

Utvecklare: Stylem Media
Beskrivning: Bakgrundsbilder
Pris: Gratis

Faller World Tours webcambakgrunder inte dig i smaken är det här ett schyst alternativ. Ingen av de testade bilderna var ens i närheten av rätt storlek, så du kan undvika detaljerade figurer eller citat. I övrigt är det en enkel applikation som skamlöst plockar bilder från Flickr och lägger dem i kategorier fria för dig att välja bland.
Dessutom kan du knyta bilder till kontakter också, om du skulle känna för att ha en bild på en avrättad kringla när chefen ringer eller liknande.

+
Sjukt många bakgrunder

-
Ingen av dem är anpassad för skärmytan

Mario Simulator 1.1

1 up!

Utvecklare: Androidapps
Beskrivning: Dumheter
Pris: gratis

En applikation som är fruktansvärt dumkul till Iphone är World 9. Mariosimulatorn är exakt samma grej, i en liten annan förpackning. Principen är fruktansvärt enkel; slå på programmet och börja hoppa så ger luren ifrån sig det klassiska hoppljudet från Super Mario Bros.
Fantastiskt nördkul att studsa förbi ett sällskap till ljuden av Mariohoppen. Som en liten bonus ger programmet ifrån sig det klassiska "skjuta eldblomma"-ljudet när du trycker på skärmen, dessutom ljuder förlora liv-ljudet från Super Mario Bros 3 när du stänger av programmet!

+
Enkel underhållning av bästa sätt

-
Med ett så simpelt program är det svårt att göra fel.

Droiddice

Rulla tärning

Utvecklare: EQ Systems
Beskrivning: Tärningsrullare
Pris: Gratis

Med jämna mellanrum behövs det tärningar och Droiddice gör det hela ruggigt enkelt. Antingen använder du någon av de åtta vanligaste tärningssorterna, eller så skapar du ett eget schema med olika tärningar.
Simpelt och gör sitt jobb helt enkelt.

+
Många valmöjligheter

-
Blir aldrig lika random som en vanlig tärning

Guitar Chordz

Hjälp för gitarrhjältar

Utvecklare: Efren Abella
Beskrivning: Notträning
Pris: Gratis

Det finns en hel del musikträningsprogram på Market, precis som väntat. Just gitarr är av inte helt ologiska orsaker absolut vanligast och ett av de populäraste programmen är detta.
Istället för att försöka leka virtuell gitarr som många andra program handlar det istället om att rakt upp och ner visa olika ackord. Det gör att det inte är speciellt mycket till nöjesapplikation utan snarare något för aspirerande gitarrplinkare.
Ett plus är också stämfunktionen för varje enskild sträng. Nackdelen är att programmet inte är för nybörjare, utan instegsnivån ligger en bit ovanför det, på gott och ont.

+
Bra stämfunktion

-
Inget för nybörjarplinkare

Useless Facts

Värdelöst på ett bra sätt

Utvecklare:
Beskrivning: Onödigt vetande
Pris: Gratis

Onödiga fakta kan vara precis hur kul som helst. Med Useless facts presenteras en större mängd fakta helt slumpmässigt och tycker du att det är tillräckligt onödigt kan du välja att antingen sms:a eller maila dem till någon onödig vän. Hur dumkul som helst alltså.

+
Dumkul på hög nivå

-
Väldigt USA-inriktade fakta

Movies and showtimes

Biosugen?

Utvecklare: Stylem Media
Beskrivning: Bioguide
Pris: Gratis

Programmet hittar automatiskt din position och skulle inte den passa kan du alltid ange den för egen maskin. Därefter visas ett gäng biofilmer du kan välja mellan.
Exempelvis en sökning på District 9 för aktuell testdag visade de närmaste biograferna som visade filmen och vilken tid. Sökningen sker dock via Googles tjänst för det hela och programmet är väldigt amerikaniserat så många filmer har inte haft premiär här än. De filmer du vet visas i Sverige är det dock inga problem med.

+
Lättnavigerat

-
Webbläsarbaserat, USA-inriktat i många fall

TVGuide Sweden

Vad är det på teve?

Utvecklare: Jersey Productions
Beskrivning: tv-guide
Pris: Gratis

Starta, välj de kanaler du vill bevaka (av ett något begränsat utbud) och kör. Programmet visar i utgångsläge det nuvarande och kommande program som sänds för varje kanal och hela tablån om du klickar vidare. Utöver tablån finns det flikar för film och sport i de valda kanalerna.
När du hittat ett program som du vill titta på kan du enkelt välja att få en påminnelse uppe i notifieringsremsan en förutbestämd tid innan programmet startar. Trist nog är kanalutbudet aningen begränsat och notifieringen visas bara som en logga uppe i ena hörnet av skärmen, inget ljud med andra ord.
Trots det är det ett riktigt bra program för dig som fortfarande är tablåslav.

+
Lättöverskådligt

-
Ingen ljudnotifiering

Kaleidoscope

Förbättringsbar psykedelika

Utvecklare: Mihal Preda
Beskrivning: Kalejdoskop
Pris: Gratis
Här är ett utmärkt exempel på en skön app som med en enkel uppdatering skulle kunna bli så mycket bättre. I dagsläget reagerar kalejdoskopet på rörelser och flummar fram färgmönster efter det. Däremot handlar det enbart om färgmönster och inget annat.
Men med ett enkelt stöd för inbyggd kamera hade den här appen kunnat bli betydligt roligare att använda genom att visa en utflummad version av det som visas i kameran istället. AR (augumented reality) handlar inte bara om gravallvarliga apps, även sådant här skulle kunna användas för sånt.

+
Kul i fyra sekunder

-
Juste, kul i fyra sekunder, dock med potential

Fler tips på appar att testa i vårt megatest