Ringdroid

Klippverkstad

Utvecklare: Ringdroid Team
Beskrivning: Ringsignalseditor
Pris: Gratis

Har du inte en HTC Hero som utrustats med en editor för ringsignaler redan från start är den här appen precis hur bra som helst. Läs in en ljudfil, klipp enkelt till önskad längd och spara som ringsignal, antingen som allmän sådan eller för en specifik kontakt. Ruskigt lättanvänd och fungerar precis som aviserat. En av de mest självklara applikationerna till Android hittills.

+
Fungerar klockrent

-
Nope

Shazam

Hitta låten

Utvecklare: Shazam Entertainment LTD
Beskrivning: Musiksökning
Pris: Gratis

Applikationen som har blivit en standardapplikation på precis alla plattformar den satt sin fot på. Du hör en låt någonstans och undrar vad det är, spelar in en slinga med Shazam och några sekunder senare får du upp all matnyttig information om låten som du kan tänkas behöva.

När du hittat låten har du möjlighet att söka upp låten för inköp via Amazons musikaffär eller att leta upp matchande videosnuttar på Youtube. Shazam är ett måste i varje telefon!

+
Hittar det mesta

-
Inget speciellt

Picsay Photo Editor

Räddar bilden

Utvecklare: ShinyCore
Beskrivning: Bildredigering
Pris: Gratis

I och med att HTC inte har en susning om vad en bra mobilkamera är har den här typen av apps blivit ett måste. Genom ett gäng enkla skjutreglage kan du ändra allehanda nivåer i bilden på en ganska grundläggande nivå.

Det är absolut inget Photoshop, men det har Shinycore aldrig hävdat att det är heller, istället är den fullt tillräckligt för att ändra färgtemperatur, ljus och kontrast i bilderna så att de åtminstone ser någorlunda ut. När du är klar kan du spara bilden eller skicka iväg den vart helst du än önskar.

+
Gör ett bra grundjobb med bilderna

-
Väldigt många plojfunktioner

Dizzler

Spotify light

Utvecklare: Dizzler.com
Beskrivning: musikströmning
Pris: Gratis

Spotify är långt ifrån ensamma på marknaden för strömmad musik, även om det kan verka så ibland. Dizzlers app har ett lite annat tillvägagångssätt än Spotify, mycket på grund av att tjänsten är helt gratis. Du kan söka fritt bland tjänstens fyra miljoner låtar och spela upp dem, dock bara en i taget. Spellistor existerar inte och du måste buffra låten varje gång den spelas.

Dock får du oftast texten till musiken på samma sida. Även om det inte är någon fullfjädrad musikspelare i någon utsträckning alls gör Dizzler ändå ett väldigt bra jobb med att erbjuda gratis musik, särskilt om du i något sammanhang bara vill kunna spela upp en låt lite snabbt.

+
Helt gratis

-
Aningen seg buffring, och fyra miljoner låtar är egentligen inte så mycket

Google Listen

Prenumerera på podcasts

Utvecklare: Google
Beskrivning: Podcast-app
Pris: Gratis

Podcast är ett ofta ganska vettigt sätt att hålla sig uppdaterad på, Googles egna program Listen gör visserligen mycket rätt med prenumerationer, prenumeration på nyckelordssök och simpel uppspelning. Däremot går det inte att lägga till egna podcasts och Googles databas är långt ifrån så komplett som det vore önskvärt.

+
Bra program i grunden

-
Inga videocasts, ganska begränsad databas

I Music

Grab while you can

Utvecklare: Green Code
Beskrivning: Musiknedladdning
Pris: Gratis

Gratis streaming eller nedladdning av mp3-filer från artister som Beatles, Turtles, Muse, Kings of Leon och många fler. Nä, det här är garanterat inte lagligt någonstans, så det ska bli väldigt intressant att se hur länge den här appen får leva över huvud taget. Utöver allehanda klavertramp i laglig mening är det dock en helt klanderfri programmering bakom det hela.
Streamingen fungerar rejält mycket snabbare än Dizzler och nedladdningen går i helt okej hastighet. Lagliga alternativ bör inspireras omgående!

+
Klanderfri programmering

-
Vem räknar sekunder tills appen är bannad?

Spotify

Förändrat musiklyssnande

Utvecklare: Spotify
Beskrivning: musikströmning
Pris: Gratis (kräver Spotify Premium)

Den i särklass mest uppmärksammade appen till Android. Okej, du behöver ha ett premiumkonto för hundra spänn i månaden för att kunna använda tjänsten, men med tanke på att du i den stationära versionen får bättre ljudkvalitet, förhandslyssning på ny musik och slipper reklamen känns det ganska överkomligt för "gratis" musik.
Mobilversionen suger en hel del systemresurser och har några småbuggar, men för att vara första versionen funkar det utmärkt. Sök musik, spela musik, skapa och redigera spellistor, allt funkar som förväntat.

Überfunktionen är dock offline playlists, gör en spellista och spara den lokalt på telefonen så behöver du inte bry dig om att ha täckning för att kunna lira. Vår testlista på 2 000 låtar tog visserligen ett dygn att tanka ner över wlan, men det är en detalj i sammanhanget. Spotify tokäger!

+
Spotify mobilt, att köpa musik är helt plötsligt ålderdomligt

-
Några småbuggar, halvsegt låtbyte

A online radio

Radio för alla och några till

Utvecklare: aor.leadapps
Beskrivning: Internetradio
Pris: Gratis

En internetradioklient av allra enklaste slag. De flesta radiostationer plockas från Shoutcasts gigantiska utbud, vilket gör att du har en hel del östeuropeiskt att plöja igenom innan du hittar något som ens är på engelska. Däremot kan du lägga till egna adresser till ditt bibliotek också.

Själva strömningen är toksimpel. Tryck på länken, låt den ladda ett par sekunder och sen är det klart, inget mer tjafs. Gillar du din funna kanal kan du lägga den bland favoriter och du kan också göra sökningar efter stationer med musik du borde gilla.
Enkelt, välfungerande och fantastiskt datahungrigt.

+
Löjligt många stationer

-
Många kanaler gör det automatiskt lite svårnavigerat

Tunewiki

Låtsaskaraoke

Utvecklare: Tunewiki
Beskrivning: musikspelare med textsökning
Pris: Gratis

Fullfjädrad musikspelare (dock utan eq, precis som alla andra spelare på Market). Filstöd, spellistor och egentligen allt annat du kan önska dig av en musikspelare finns där, samlat i ett väldigt avskalat gränssnitt.

Det som skiljer Tunewiki från andra spelare är att den automatiskt letar upp texten till den låt som spelas. allteftersom låten spelas rullar aktuell textrad förbi. Riktigt kul funktion som dock har en enorm baksida. I och med den ständiga uppkopplingen för textsökning drar appen väldigt mycket batteri till skillnad från andra musikspelare, men det är något du får leva med om du vill ha texten serverad till dig så här pass bekvämt.

+
Grym textfunktion

-
Suger mer batteri än andra spelare

Bambuser

Internetvideo i enkelt skal

Utvecklare: Bambuser AB
Beskrivning: videostreaming
Pris: Gratis

För er som inte är bekanta med tjänsten sedan tidigare: Bambuser är en gratis videoströmningstjänst som låter dig filma med exempelvis en webbkamera för livesändning.
Nu fungerar tjänsten även till mobiltelefoner, och ruggigt bra dessutom. Efter att ha registrerat ditt konto via mobilens webbläsare är det bara att tuta och köra. Beroende på uppkoppling kan du anpassa bild- och ljudkvalitet, välja titel, om strömmen ska vara publik eller privat, innehålla platsdata och så vidare.
Vid testet satt vi på en rackig gsm-uppkoppling och körde därefter med minimala inställningar, men det fungerade trots det. Har du användning för livevideo i någon aspekt är mobila Bambuser definitivt ett kompetent alternativ.

+
Busenkelt handhavande

-
De enda negativa aspekterna ligger snarare i telefonens kamerahårdvara

FXCamera

Utökad kamera

Utvecklare: Ymst
Beskrivning: Kameraapplikation
Pris: Gratis

Ännu ett underbart exempel på Androids styrka. Originalprogrammet för att ta bilder med en Androidlur är väldigt begränsat, men det gör inget eftersom det finns mängder med kameraapplikationer att tanka ner, bland dessa är FXCamera en av de populäraste. I korthet är det en samling mindre appar intryckta i samma program.

Bland alternativen finns Toycam (skitbilder), polandroid (skitbilder som försöker efterlikna polaroid), Fisheye, Symmetricam (spegelvänder bilden bredvid originalet), Warhol (take a wild guess) och normal.

Till varje alternativ finns en hel hög inställningar för att passa dina behov och när du fotat kan du enkelt spara eller dela med dig av bilderna. Det är inte direkt en speciellt seriös app, men inställningarna för den normala kameran erbjuder i alla fall mer än vad standardappen gör.

+
Kul i två minuter

-
Ganska begränsade funktioner

Fler tips på appar att testa i vårt megatest