Maps editor

Mobil privatkoll

Utvecklare: Google
Pris: Gratis

Google maps låter dig som bekant göra ”egna” kartor med exempelvis intressepunkter, platser du ska besöka och så vidare. Maps editor låter dig göra i stort sett allt sånt direkt från din telefon.
Det är mycket information att ta in, men det går hyfsat enkelt och snart har du full koll och kan börja använda och dela med dig av dina egna kartor.

+
Anpassade kartor rockar

-
Inget speciellt

Androbex

Blånad tand

Utvecklare: Mina Shokry
Beskrivning: Blåtandsdelning
Pris: Gratis

Att skicka filer över blåtand är en funktion som både Iphone och Androidlurar saknar. Skillnaden är att Androidägare kan göra något åt saken. Androbex är gratisvarianten som, åtminstone de flesta av gångerna, lyckas hitta mottagaren och skicka eller ta emot filer.
Fortfarande är programmet något buggigt när det gäller att koppla upp mot andra telefoner, men i de flesta fall går det utan problem. Androbex dyker upp som ett alternativ i dela-menyn och fungerar sedan på samma sätt som alla andra delningsfunktioner.

+
Blåtandsdelning

-
Vissa uppkopplingsproblem

Taskiller Free

Håll koll

Utvecklare: Thibault Nicolas
Beskrivning: Processdödare
Pris: Gratis

Ytterligare en app som är självklar att införskaffa fullversionen av när betalapps väl kommer igång här (enda vettiga skillnaden mot gratisversionen är att fler program kan gömmas i ignoreringslistan). Du får snabbt upp en lista på de processer som är igång i din telefon och kan med ett enkelt tryck avsluta de som bara ligger och tuggar minne. Ett långt tryck på dem ger åtkomst till force kill för envisa appar och en ignorefunktion gör att du inte kan råka slå av viktiga funktioner.

+
Fungerar klockrent

-
Inget speciellt

Metal Detector

Skattletaren

Utvecklare: Kurt Radwanski
Beskrivning: Metalldetektor
Pris. Gratis

Med hjälp av telefonens inbyggda kompass kan du förvandla din telefon till en metalldetektor. Att sätta luren mot en pappkartong ger inget utslag alls, medan en nyckelknippa får mätaren att gå upp på hälften. Kanske inte något du ska satsa ditt liv på, men det är ett kul nyttovektyg.

+
Det funkar

-
...men det funkar väl sådär

Convertpad

Vad blir vad?

Utvecklare: Mathpad software
Beskrivning: Enhetskonverterare
Pris: Gratis

Ange den enhet du vill konvertera (längd, volym, temperatur och ett trettiotal andra enheter), ange vilken typ du vill konvertera och ange sedan siffran. Efter ungefär två nanosekunder har du resultatet uppskrivet i alla tänkbara enheter och ditt liv har blivit något enklare.
Snabbt, enkelt och dessutom kan du stänga av de enheter du inte kommer använda för ett ännu enklare gränssnitt.

+
Enkelt

-
Stänger du inte av enheter blir det mååånga svar

Bubble

Fixa nivån

Utvecklare: Ben Zibble
Beskrivning: Vattenpass
Pris: Gratis

I vertikalt läge är Bubble inställd på att hitta raka ytor, exempelvis om en bordsyta är rak när du lägger luren där. Lägg luren på sidan och du får upp ett klassiskt vattenpass. Vill du kan bubble ställas in på att vibrera, pipa eller prata med dig när en rak vinkel har hittats. Du kan även ställa in om du vill ha alla möjliga siffror på skärmen, eller om du helt enkelt vill ha ett vanligt vattenpass utan en massa ingående fakta.

+
Gav samma resultat som ett vanligt vattenpass

-
Inget speciellt

Spare Parts

Inställsam

Utvecklare: Android Apps
Beskrivning: Extra inställningar
Pris: Gratis

Du behöver faktiskt inte roota din telefon för att få tillgång till fler inställningar än vad som finns i grundsystemet. Med Spare Parts får du ytterligare inställningar för en hel hög olika telefonfunktioner, dessutom finns det även mätare för att hålla koll på batterianvändning, nätverksanvändning och så vidare.

+
Bättre kontroll över luren

-
Överväldigande mycket information i början

Scandinavian keyboard och Swedish Dictionary

Ett måste

Utvecklare: Tryggve Aaberge
Beskrivning: Svensk ordlista för Android
Pris: Gratis

Eftersom svenska inte direkt är en självklarhet bland Androidlurar än blir dessa två applikationer mer eller mindre ett måste att tanka ner. De ger dig helt enkelt ett svenskt tangentbord (håll in a/o för åäö) och de ger dig svenska ord som förslag medan du skriver. Vi gjorde faktiskt ett seriöst försök att lära vår engelskspråkiga Hero svenska... det gick inget vidare, skaffa dessa två omgående.

+
Svenska i luren!

-
Är det för mycket begärt med separata svenska tecken?

deciBel

Passa trumhinnorna

Utvecklare: Peter Tschudin
Beskrivning: Decibelmätare
Pris: Gratis

Precis som med metalldetektorn ska du kanske inte gambla med livet och hörseln utifrån resultatet av en app som plockar information från en annan hårdvarufunktion, i det här fallet en simpel telefonmick.
Men för någon form av vardagligt bruk (om det nu finns ett sådant) fungerar den helt okej.

+
Användbart

-
Inte världens mest exakta

Ahome lite/mini

Nästan Sense

Utvecklare: mAPPn Inc
Beskrivning: överliggande gränssnitt
Pris: Gratis (riktiga Ahome kostar fem dollar)

Har du inte en HTC Hero med Sense eller någon annan tillverkares skojiga gränssnitt är Ahome definitivt ett alternativ (vilket det kanske är även om du har dessa).

Det är en modifikation av gränssnittet som låter dig, genom nedladdning av plugins/teman/typsnitt, förändra Androids gränssnitt efter eget tycke. Bland annat kan du lägga till upp till tio startskärmar, ladda ner hundratals olika teman och ändra typsnittet på mer eller mindre allt i telefonen.

Du får inte samma integration med de sociala nätverken som hos Sense, men det kan du ju lösa med andra applikationer om du så måste.

+
Fräschar upp Android

-
Gör inte lika mycket som exempelvis Sense

Mosquito sound

Artificiell tinnitus

Utvecklare: Aoi
Beskrivning: Ultraljud
Pris: Gratis

Enligt utvecklaren ska den här appen hålla myggen borta med hjälp av högfrekventa ljud. De ganska få myggor som fanns i närheten vid testet verkade inte haja det riktigt, men en närbelägen hund såg lite illa till mods ut.
Det lite mer intressanta med appen är att du kan ställa ljudnivån från tio kilohertz upp till tjugofem och på så sätt ta reda på hur pass förstörd hörsel du själv har.

+
Kul hörseltestare

-
Myggorna har inte informerats om appens funktion

Fler tips på appar att testa i vårt megatest