Facebook

What's on your mind?

Utvecklare: Facebook
Beskrivning: Facebookklient
Pris: Gratis

Det tog ungefär ett år innan gänget bakom Facebook slutade kalla Android för en ointressant fluga och faktiskt utvecklade en klient för plattformen. Väl igång är det inte bara Iphone-klienten kopierad rakt av, utan du har även en widget med de senaste uppdateringarna och självklart bilduppladdning via share-funktionen.

+
Äntligen en officiell app

-
Gränssnittet är inte det mest logiska

Babbler lite

Uppladdningskungen

Utvecklare: Kalcincsy.com
Beskrivning: Facebookklient
Pris: Gratis

Babbler var tveklöst den bästa Facebookklienten innan den officiella versionen kom och tog över. Det finns dock en sak som Babbler gör bättre än både den officiella varianten och HTCs Sense-integrering; bilduppladdning. Det är inte i alla lägen som du vill lägga dina uppladdningar i mappen mobiluppladdningar och Babbler låter dig faktiskt välja vilket fotoalbum som den aktuella bilden ska placeras i.

+
Grym bilduppladdning

-
Ger notifieringsmeddelanden för precis ALLT

AndroBlogger

Mobilbloggning

Utvecklare: Sadko Mobile
Beskrivning: Bloggerklient
Pris: Gratis

Bloggklienter finns det en uppsjö av till Android, men hittills är det Androblogger som faktiskt fungerat bäst av de dedikerade varianterna. Du loggar in och kan sedan publicera bloggar och se dina tidigare publicerade poster, helt enkelt.
Trist nog är det bara textpublicering du kan göra, någon uppladdningsfunktion för bilder finns tyvärr inte än.

+
Enkelt och ganska snabbt

-
Funktionsfattigt

Brightkite

Socialt på nytt sätt

Utvecklare: Brightkite
Beskrivning: Socialt nätverk
Pris: Gratis

Brightkite är ytterligare ett socialt nätverk, men istället för att vara baserat på dina vänner är det baserat på platsinformation. Du checkar in på det ställe du befinner dig på (antingen genom triangulering eller ange själv) och kan sedan posta statusppdateringar eller bilder (som går att knyta till Facebook och Twitter om så önskas).

Du kan även se andra anslutna användare inom en ställbar radie och om ett event pågår i din direkta närhet så talar Brightkite om det för dig. Ganska fattigt på användare och något förvirrande i början, men det som finns gillar vi skarpt.

+
Mobil socialt nätverk på ett helt nytt sätt

-
Varför måste vi ha en dator för att kunna knyta nätverksinställningar och göra kompletta inställningar?

Urbankite

Twittra platser

Utvecklare: Urbankite
Beskrivning: Platsguide
Pris: Gratis

Urbankite är i första hand ett sätt att hitta restauranger, pubar, gym och liknande i din direkta närhet. Det som gör programmet mer socialt är att du kan twittra kommentarer om respektive ställe direkt från programmet.

Urbankite använder sig av Google Maps POI-system, vilket gör att platser i Sverige faktiskt är ganska uselt, men det är ett kul alternativ och för Twitterpundare är det guld.

+
Enkel Twitterkommentar

-
Google behöver uppdatera sina intressepunkter i Sverige ganska rejält

HereIAm

Koordinatmästaren

Utvecklare: Code Sector
Beskrivning: Koordinatmeddelanden
Pris: Gratis

En gammal Iphone-klassiker som funkar lika bra på Android. Inte direkt en social app i sig, men dess funktioner uppmuntrar bevisligen till möten. Programmet tar reda på din position via triangulering och/eller gps, visar koordinater och även adress om du så vill.

Sedan kan du skicka ett sms eller mail med koordinater, adress och en Google Maps-länk till den som behöver veta var du är någonstans. Enkelt och riktigt smart.

+
Genialt program

-
Programmet missade faktiskt mål med 20 meter och angav fel portnummer via triangulering (det vill säga: nä, inte speciellt mycket negativt).

Glympse

Intressant integritetsdödare

Utvecklare: Glympse
Beskrivning: Platsmeddelare
Pris: Gratis

Om du tycker att HereIAm är alldeles för funktionsfattigt är Glympse din räddning. Position via både triangulering och gps, Twitterstöd om så önskas och inställningar för såväl start- och stopplats och även ankomsttid.

Perfekt om du blir sen till något och vill låta mottagaren hålla koll på vart du är eftersom länken du får leder till företagets hemsida där din färdväg automatiskt ritas upp.

+
Fungerar hur bra som helst

-
Lite knöligt att sätta sig in i, kanske inte för integritetsrädda

Gmob365

Chattrum 2.0

Utvecklare:
Beskrivning: Chattrum
Pris: Gratis

Minns du nittiotalet när chattrum fortfarande var något som folk använde för att socialisera på nätet? Gmob är samma sak, fast utökat med en hel drös specialiserade chattrum där många följer speciella inriktningar, som ASCII-bilder, bakgrundsbilder eller något annat som kan passa dina intressen.

En speciell inbox, favoritgrupper, vänner och så vidare finns självklart också.

+
Lätt att snacka med nytt folk

-
Många av kanalerna var rätt döda när vi testade

LinkedIN beta

Nätverkskoll

Utvecklare: JUPE Software
Beskrivning: LinkediNklient
Pris: Gratis

För det lite mer strikta jobbnätverkandet finns Linkedin. Mobilklienten låter dig se de senaste uppdateringarna, visa dina vänners profiler och skicka meddelanden till dem. I teorin ska statusuppdatering fungera också, men den rutan visar hellre en massa lattjo html-kod än det vi faktiskt skrivit. Ganska bra för enklare översikt dock.

+
Enkel översikt

-
Ingen möjlighet att lägga till kontakter

Fler tips på appar att testa i vårt megatest