SnowStorm

Väder på norska

Utvecklare: Kaj Bjurman
Beskrivning: Väderwidget
Pris: Gratis

I och med att svenska SMHI är ganska värdelösa på att gissa väder har fler och fler börjat använda norska yr.no för väderprognoser istället eftersom den tjänsten har rätt betydligt oftare.
Snowstorm är en väderwidget som plockar information från just den tjänsten och lägger upp det i en prognos baserat på hur stor widget du vill använda. Antingen plockar den platsinformation automatiskt eller så kan du själv ange den.

Just att ange själv resulterar att programmet hävdar att väder inte existerar alls, men med autosökning fungerar den utmärkt.

+
Enkel och lättanvänd

-
Några småbuggar här och där

Stocks

Hatar Stockholmsbörsen

Utvecklare: Dato
Beskrivning: Aktiekurser
Pris: Gratis

Användare av HTC Sense är redan bortskämda med en grym widget för aktiekurser, men för dem utan det kan en fristående app vara användbar. Stocks visar aktiekurser från hela världen (detaljerad info om du trycker på respektive post), utom just Stockholmsbörsen av någon anledning. Alla andra länder fungerar ruskigt snabbt, men just Stockholm går inte ens att uppdatera.

+
Snabbt och enkelt

-
Hatar Stockholm

Currency

Mer än bara valuta

Utvecklare: FXware
Beskrivning: Valutaomvandlare
Pris: Gratis

Varför nöja sig med att bara kunna omvandla aktuellt uppdaterade valutor mellan varandra? Currency låter dig även beräkna dricks och få all möjlig tänkbar information om valutakurser du kan tänka dig. Vissa funktioner är exklusiva för betalversionen, men det som finns gör jobbet riktigt bra för normala användare.

+
Mer än bara växling

-
Inget speciellt

Newsrob

Rss via Google

Utvecklare: Mariano Kamp
Beskrivning: Rss-läsare
Pris: Gratis

Använder du dig av Googles rss-tjänst blir det inte bättre än så här. Den enda nackdelen är att du inte kan lägga till feeds i programmet, så det måste du göra från datorn. När kanalerna väl finns där synkas de snabbt med appen och när du går in på en vald nyhet visas såväl ingress som bild.

Vid en vidareklickning visas hela nyheten snyggt renderad direkt i läsaren, utan att du behöver skickas vidare till en webbläsare.

+
Antagligen den bästa rss-läsaren du kan hitta till Android

-
Går ej att lägga till feeds i programmet

STHLM Travelling

Snabbresa

Utvecklare: Markupartist
Beskrivning: Reseguide
Pris: Gratis

Av någon anledning är programmet på engelska, antagligen för att passa turister, men trots det fungerar det betydligt smidigare än andra apps som plockar data från SL. Du kan triangulera din position eller skriva in en (med autokomplettering!) och sedan visas en lista med de närmaste starttiderna, en ikon för vilka färdmedel som används och hur lång tid resan beräknas ta.

Klickar du vidare på en av posterna visas hela färdvägen.

+
Fungerar riktigt bra

-
Engelska vägbeskrivningar med svenska namn känns väl lite sådär

BlueRSS

Blå nyheter

Utvecklare: Blue Gorilla Team
Beskrivning: Rss-läsare
Pris: Gratis

Vill du kunna lägga till egna feeds på resande fot eller helt enkelt inte använder Googles tjänst kan BlueRSS vara ett alternativ (vill du så går det även att importera Googleinställningarna till BlueRSS).
Själva hanteringen och inställningarna är väldigt rättframma, men till skillnad från newsrob visas bara rubrik och ingress. Vill du läsa hela nyheten skickas du vidare till webbläsaren.

+
Enkelt handhavande

-
Endast rubrik och ingress bland nyheterna

SMS-biljetter

Färdtjänst

Utvecklare: JohnA
Beskrivning: Biljettbeställning
Pris: Gratis

Ytterligare en svensk app som gör vårt vardagliga liv betydligt enklare. Välj stad (Stockholm, Östgötatrafiken, Länstrafiken Sörmland, Uppsala Lokaltrafik, Västtrafik, Länstrafiken Örebro eller Västmanlands lokaltrafik), välj helt eller reducerat pris och välj resezon. Inget tjafs med koder eller liknande utan du gör ett kort jobb och inom några ögonblick landar biljetten i din inkorg.

+
Enkel

-
Istället för zoner skulle hållplatsanvisningar göra det ännu enklare

Soccer Livescores

Sportkoll

Utvecklare: Firstrow RIA
Beskrivning: Sportresultat
Pris: Gratis

För sportgalningar är Livescores-programmen helt vansinnigt bra (tråkigt nog finns bara fotboll, tennis och baseball). Antingen får du samtliga aktuella matcher och resultat, eller så kan du filtrera de ligor du är intresserad av (även Sverige).
Långklick på en aktuell match gör att du automatiskt meddelas när någon av lagen har gjort mål. Lustig notis är att reklambannern verkar rikta in sig på alla språk utom svenska och engelska, så den stör inte direkt.

+
Klockren matchkoll

-
Fler lokala ligor är ju alltid önskvärt

Sportstap

Sportresultat deluxe

Utvecklare: Mobile1Sports
Beskrivning: Sportresultat
Pris: Gratis

Nackdelen med sportstap gentemot Livescores är att några mindre ligor (såsom svenska) inte existerar, och att de namngivit fotboll som Futbol trots att programmet är på engelska.

Annars finns allt i den här appen: resultat från NFL, MLB, NBA, NHL, NCAA, golf, tennis, fotboll och ett gäng till.

Under varje rubrik finns de senaste resultaten, en nyhetsfeed och aktuella bilder. Att ladda just bilder tar en halv evighet dock. Du kan även ange dina favoritlag under respektive sport för att få liveuppdateringar och matchresultat från just deras matcher.

+
Du behöver inte så mycket annat för att hålla dig uppdaterad

-
Synd att det inte finns mindre ligor med i appen

Gizmodo news widget

Snabbnyheter

Utvecklare: Honcheng
Beskrivning: Rss-widget
Pris: Gratis

Visserligen fixar BlueRSS även widgetvisning, men ibland är det en speciell sajt du vill bevaka extra noga. Just Gizmodo är bara ett exempel, för alla nyhetswidgets ser ut ungefär på samma sätt. Du får helt enkelt upp en 1x3-widget där den senaste nyheten visas, klickar du på widgeten får du upp de senaste rubrikerna med inledningstext. Ett ytterligare klick på en speciell nyhet skickar dig till webbläsaren och den fullständiga sidan. Enkelt och utan något direkt tjafs.

+
Enkelt med favoritnyheterna

-
Finns oftast ingen inställning för uppdateringsfrekvens

Fler tips på appar att testa i vårt megatest