Acer har fått nippe på Android och två produkter fick se ljuset under natten, dock i USA. Men de kommer med största sannolikhet färdas över Atlanten inom kort.

Acer Liquid heter mobiltelefonen som förutom Android 1.6 Donut även har fått ett splitternytt gränssnitt byggt med underhållning och sociala medier som utgångspunkt.

En annan uppmärksammad del av specifikationen berättar om en 1-gigahertzsprocessor som vi nämnt kort förut här på M3, Qualcomm Snapdragon. Det är en bitig processor som bygger på Arms processorarkitektur. Den utlovar en riktigt snabb mobiltelefon. Vi får hoppas att det inte inverkar på batteriet i allt för stor utsträckning, Acer lovar nämligen ett förbättrat sådant i luren.

I övrigt är företaget rätt försiktigt med att lämna ut uppgifter om Liquid. Vi vet att den får en inbyggd gps och en femmegapixelkamera med funktionen geotaggning. Men där tar det slut. Vi ska självklart hålla ögonen öppna efter fler godbitar.

Bärbar med dubbla OS
Acer har ytterligare ett Androidkort i rockärmen. Nästa Aspire One kommer även den köra Android som operativsystem, dock tillsammans med Windows XP. Detaljerna är väl egentligen bara för amerikanerna än så länge eftersom det är den delen av Acer som gör uttalandena, men vi kan inte tänka oss att de inte tar hit datorn.

Om vi återgår till specifikationen kan vi berätta att Aspire One AOD250 är en tiotummare där du kan välja mellan de bägge operativsystemen som du själv vill under användningen. Det ska tydligen räcka med ett musklick för att byta över från det ena till det andra.

Den har Acers Instant On-teknik, tidigare uppgifter säger att den ska kunna gå från kallstart till redo för användning på 18 sekunder och att du avslutar den på bara tre men det är inget Acer nämner i sin redogörelse.

Under skalet sitter processorn Intel Atom N280, en gigabyte ramminne och ett sexcelligt batteri. Trådlösa nätverkskortet är inte i n-standard utan istället g-standard som ger en teoretisk hastighet på 54 megabit per sekund. Skärmen är en LED-variant.

Totalt får datorn en vikt på 1,27 kilo och ett dollarpris på 350, motsvarar cirka 2 500 svenska kronor.