45
Imac

Vem behöver pekskärm?

Apple bygger som bekant in multitouchteknik i det mesta, utom – ironiskt nog – i allt-i-ett-datorns nestor Imac. Men när användarupplevelsen är så cool, och paketet så snyggt, som i årets modell gör det faktiskt inte så mycket. Nästa generation toppar med en überupplöst 27-tumsskärm i widescreenformat och landar snart i ett testlabb nära dig.

Testad i M3 #8, betyg 8

Vad: Allt-i-ett-dator med 24-tumsskärm
Tillverkare: Apple, www.apple.se
Pris: 12 620 kr

44
Navigon 8410

3d var årets stora buzzword i teknikvärlden, och vad gäller bilnavigatorer är utvecklingen redan i full gång. Navigons nya toppmodell innehåller 3d-kartor i de flesta tänkbara former, vilket gör upplevelsen både snyggare och – faktiskt – enklare. Även på alla andra plan är den grym, och årets bästa produkt i det enorma gps-utbudet.

estad i M3 #11 2009, betyg 9

Vad: Bilnavigator
Tillverkare: Navigon, www.navigon.com
Pris: 4 990 kr

43
Dune BD Prime
Delikat dubbelspel

I år har blurayspelaren i flera produkter ingått en ohelig men väldigt smart allians med mediaspelaren. Den israeliska tillverkaren HDI:s bidrag Dune BD Prime såg vi redan på CES i januari, och visade sig inte vara någon ökenhägring då den några månader senare även landade i testlabbet. Den är inte bäst på området längre, men den var först.

Testad i M3 #3 2009, betyg 9

Vad: Mediaspelare/blurayspelare
Tillverkare: HDI, www.hdi.co.il
Pris: 5 790 kr

42
Andersson A421FD PVR
Thumbdriven upp!

I år har vi för första gången kunnat få en bra 42-tums-tv med full hd-upplösning för under 10 000 kronor. Att den här tv:n kostar ytterligare några tusenlappar mindre är trevligt i sig, men när den även bjuder på klockrent fungerande nytänk som pvr-inspelning via usb-porten blir vi helt sålda. En trots sina brister chockerande bra Svens… förlåt, Andersson-tv.

Testad i M3 #10 2009, betyg 8

Vad: 42-tums full hd-tv
Tillverkare: Andersson, www.netonnet.se
Pris: 6 990 kr

41
Acer Aspire Revo R3600
Krympt kompetens

Den stationära datorn som vi känt den de senaste 25 åren är redo för pension, men dess nära släkting den stationära minidatorn börjar bli ett riktigt attraktivt htpc-alternativ.
I en burk mindre än en normallång inbunden deckare finns grafikplattformen Ion, 320 gigabyte hårddisk och tillräckligt mycket muskler för att hantera både Vista och de flesta av dina jobb- och filmtittarbehov, särskilt då den inbyggda hdmi-porten låter dig koppla den direkt till tv:n.

Testad i M3 #9, betyg 9

Vad: Stationär minidator
Tillverkare: Acer, www.acercomputer.se
Pris: 3 600 kr