1
HTC Hero

Mobil revolution

Varje år brukar utropas som ”det bästa mobil-året någonsin”, och 2009 är inget undantag. Det här var året då det öppna mobiloperativet Android växte upp och började spänna musklerna gentemot Apple. HTC var både först och bäst. Först ut i Sverige med den riktigt trevliga Androidmobilen Magic, men det var uppföljaren Hero från i höst som för första gången sedan 2007 fick oss att peta Iphone från ”världens coolaste mobil”-tronen där den suttit ganska ohotad sedan 2007.

Hero har det läckra överliggande gränssnittet Sense, som du kan byta ut till valfritt alternativ från programbutiken vid behov (men vi har aldrig sett behovet).
Den har kraftfull hårdvara. Fantastisk integration med sociala medier. Fungerande multitasking (så ja, du kan köra Spotify och kolla mejlen samtidigt). Och en alltmer välfylld programbutik som, liksom själva operativet, är öppen och tillgänglig för alla.
Öppenhet, valfrihet och flexibilitet är nyckelorden som beskriver Hero. Ord som känns som ljuv musik för oss som älskar prylar som utmanar både användarna och utvecklarna att testa gränserna för vad som är möjligt... och sedan flytta gränserna framåt.

Androids utveckling är bara i början ännu och 2010 väntar vi in spännande utmanare från både LG, Motorola och inte minst Sony Ericssons Xperia X10.
Men 2009 tillhörde HTC Hero. Och mobilmarknaden kommer aldrig att bli densamma igen.

Testad i M3 #9, betyg 9

Vad: Androidmobil
Tillverkare: HTC, www.htc.com
Pris: 5 795 kr