På tv-fronten i år har vi förväntat oss 3d-apparater i massor, men vi hade inte förväntat oss att de skulle komma så här tidigt. I Samsungs line-up för 2010 hittar vi 3d-funktion i alla modeller i serierna 7, 8 och 9 (i år kommer serierna ha bokstaven C framför modellnumret exempelvis C7000).
De första av dessa ska dessutom dyka upp på den svenska marknaden redan i april. Tekniken som dessa kommer att använda är såkallad aktiv vilket betyder att glasögonen består av två stycken lcd-skärmar som kan öppnas eller stängas. Dessa synkas sedan med tv:n för att bara visa rätt bild för rätt öga. Tv-apparaterna kommer dessutom vara utrustade med en algoritm för att göra 2d-material till 3d i realtid och av den exklusiva förhandsvisning vi har fått av tekniken ser det faktiskt bättre ut än väntat. Vi måste dock säga att vi fortfarande tycker att tekniken med polariserade glas är bättre.

Även Samsungs blurayspelare kommer att uppdateras i år och stödja 3d så man även kan mata sin tv med 3d-material. BD-C6900 och BD-C7500 är de två nya tillskotten till bluray-familjen som båda dyker upp den första halvan av 2010. C6900 är utrustad med 3d-funktion samt trådlöst nätverk medan C7500 är mer av en designspelare som endast är 28 millimeter tjock för att den ska kunna hängas snyggt på väggen.