Nexus One
Inte helt oväntat fanns Googles Androidmobil på mässan och första intrycket av den nya telefonen var riktigt positivt. Nexus One kändes grymt trevlig att använda och med Android 2.1 under skalet hittade vi en del intressanta nyheter i mjukvaran.
Se när vi testar telefonen här: http://m3.idg.se/2.1022/1.283403/m3-testar-googlemobilen

Motorola Back Flip
Androidtelefonen med mest nytänk kommer från Motorola. Deras nya Back Flip har nämligen det utfällbara tangentbordet på fel sida och på baksidan av skärmen finns en inbyggd touchpad. Dessutom har tillverkaren lagt in en del väldigt intressant mjukvara för att samla meddelanden och information från sociala nätverk på ett smart sätt. Vi hoppas att den här telefonen hittar till Sverige så småningom, den skall i alla fall lanseras ”world wide”.

Lenovo IdeaPad U1
En av de coolaste datorerna på mässan var Lenovos modell med löstagbar skärm. Perfekt för dig som gillar tablet-pc-konceptet men som ändå vill kunna använda datorn som en vanlig bärbar. Mer om datorn i M3:s webb-tv-inslag: http://m3.idg.se/2.1022/1.283081/lenovo-slapper-taget

Grym Samsungfjärr
Samsungs nya smarta fjärrkontroll som kommer att medfölja den nya tv:n i 9-serien eller kunna köpas som tillbehör till 7- och 8-serien var en av de häftigaste prylarna på mässan. Du kan exempelvis använda fjärren som en extra mini-tv i ett rum för att se på ett program medan någon annan i familjen tittar på en annan kanal på tv:n i vardagsrummet. Missa inte tv-inslaget om fjärren här: http://m3.idg.se/2.1022/1.283707/m3-testar-samsungs-grymma-fjarr

Skype i tv:n
Både Panasonic och LG visade upp nya tv-apparater med inbyggd skype-klient och webb-kamera som tillbehör och det här kommer vi att se mer av under året som kommer. En av årets hetaste tv-trender helt enkelt och snart kommer du att kunna videochatta från tv-soffan.

Panasonics 3d-tv
De flesta tv-tillverkare är överens – 3d-tv skall slå igenom i år. Och på mässan fanns massor av tv-apparater, och en del projektorer, som visade upp tekniken. Mäktigast på mässan var Panasonics 152-tummare med 8,8 Mpixels upplösning och äkta 3d-stöd i hd-upplösning.

Tunnaste platt-tv:n
Tunnaste platt-tv:n på mässan, om vi bortser från små oled-skärmar, visades upp av LG. Endast 6,9 millimeter tunn med alla anslutningar dolda i en separat trådlös box. Riktigt läckert helt enkelt även om vi tidigast kommer att få se den här skönheten som skarp modell tidigast i slutet av året. Se även tv-inslaget här: http://m3.idg.se/2.1022/1.283710/tunnast-pa-massan

Boxee
Boxee var utan tvekan den smartaste mediaspelaren på mässan, och detta förpackat i en grymt cool liten låda i något udda format. Det mest imponerande med Boxee är hur den hanterar mediafiler, varför bara söka i lokala filbibliotek när du med en och samma sökning kan leta både i ditt lokala nätverk och samtidigt dammsuga Internet?

Asus Eee Keyboard
Asus har tagit multifjärr-konceptet till en ny nivå med sin nya Eee Keyboard. Det handlar om ett tangentbord med en fullfjädrad dator och stöd för att strömma bild och ljud trådlöst till din tv via wireless hd. Den ultimata hybriden mellan multifjärr och htpc kanske?

Parrot AR Robot
Vad sägs om en flygande robot som strömmar video till din Iphone och som du samtidigt kan styra genom att vicka telefonen. Och med inbyggda spel som utnyttjar Augmented Reality för att blanda verklighet med virtuella fiender du kan skjuta ned? Den här prototypen från Parrot var helt klart en av de coolaste prylarna vi såg på mässan.