Vår finska mobilgranne Nokia är i storbråk med Apple och senaste draget står faktiskt Apple för. Iphonetillverkaren har nämligen ansökt om att mobiltelefoner tillverkade av Nokia inte ska få importeras till USA eftersom dessa utnyttjar teknik som Apple patenterat.
Förra månaden var det Nokia som lämnade in en stämningsansökan där det stod att nästan alla Apples prylar använder sig av sju tekniker patenterade av Nokia.

Allt grundar sig i en konflikt som tog fart efter att Nokia, i oktober, lämnade in ett tiotal stämningsansökningar mot Apple. I dessa kunde du läsa att tekniken i Iphone gör intrång i Nokias olika patent. Apple valde därefter (läs december) att stämma Nokia för intrång i hela 13 patent varpå Nokia i sin tur lämnade in redan nämna sju stämningsansökningar.

Denna veckan kan alltså Nokia och Kodak skaka hand i och med att bägge företagen står inför en maktkamp mot Apple. Vi får vänta och se om det blir en utdragen fight i rätten eller om det görs upp i godo bakom stängda dörrar.