Det är inte bara X10 som står i rampljuset i dag, Sony Ericsson lanserar nämligen en mobiltelefon där underhållning är ledordet.

Telefonen går under namnet Vivaz och har stöd för inspelning av högupplöst video i 720p med kontinuerlig autofokus. Du ser allt som händer på den 3,2 tum stora skärmen och kan sedan ladda upp filmen direkt till Youtube. Är du istället typen som hellre tar fotografier lär du ändå inte bli besviken när du hör att mobilkamerans upplösning ligger på 8,1 megapixel och att den har en fotolampa. Kameran fixar både ansiktsigenkänning, geotaggning och leendeavkänning. Hur bra allt detta fungerar vet vi förstås inte förrän vi har testat mobiltelefonen.

Vivaz har en del andra roliga delar i specifikationen som är värda att nämnas. Den är exempelvis dlna-certifierad, har tv-ut och en 3,5-millimeters hörlursplugg. Dessutom hittar du applikationer för bland annat Facebook och Twitter.

Mobiltelefonen ska dyka upp nu under första kvartalet och det rekommenderade priset uppges ligga mellan 4 000 - 4 500 kronor.