Mediacentret Plex fick ett glatt tillägg för ett tag sedan, en egen laglig filmbutik. Det är filmtjänsten Headweb som ligger bakom den innovativa idén. Du som har Plex i din htpc (dator som används som film- och musikspelare) behöver bara ladda ner Headwebs plugin för att kunna hyra och köpa film via nätet och sedan se dem på din tv. Plex fungerar dock bara om du har en Mac.

En brist i pluginet har varit att du inte kunnat komma åt din Watchlist direkt i Plex, alltså den lista du har skapat med filmer som du vill se i framtiden. Men nu har Headweb uppdaterat tjänsten och du kommer numera åt Watchlist direkt från huvudmenyn. Du kan även redigera din lista direkt i mediacentret.
Uppdateringen innebär även att du nu kan se bästsäljarlistan i Plexpluginet och att hanteringen av undertexter förbättrats.

Headweb passar samtidigt på att meddela att företaget arbetar på plugins till XBMC, Boxee och Windows Media Center (mediacenter som fungerar med andra operativsystem) men att något lanseringsdatum ännu inte spikats.