Hade du bokat en resa och matchbiljett till sommarens VM, eller planerat semestern enligt specifika dagar för fotbollsfesten kan det bli problem. Som bekant är fotbolls-VM det stora skyltfönstret för Sonys kommande 3dtv-lansering, men den speciella kamerabuss som för närvarande byggs ihop i England har stött på problem. Det finns ingen officiell information om vad som gått snett, men obekräftade uppgifter gör gällande att den mpeg4-kodare som ska hantera signalkomprimeringen inte klarar av realtidskomprimering av hd. En standardupplöst utsändning skulle ge en för grynig bild för Sonys smak. Detta problem har försenat förberedelserna så mycket att 3d-sändningarna inte kan komma igång förrän flera dagar efter den ursprungliga premiären.

Money talks
Det internationella fotbollsförbundet FIFA har bekräftat uppgifterna om schemaomläggningen nu på morgonen, men ännu inte lämnat någon kommentar. En presskonferens är planerad till senare idag.
- Krasst kan man säga att det helt enkelt är en fråga om pengar. Fotbolls-VM är en miljardindustri, men 3dtv är en mångmiljardindustri och Sonys röst väger tungt i sammanhanget, säger en FIFA-representant som dock vill vara anonym till Reuters.
Sonys högste chef Sir Howard Stringer skickade i natt ut en kort kommentar där företaget bad om ursäkt för eventuella problem framflyttningen kan leda till för fotbollsfansen, men vidhöll att beslutet är det rätta för att erbjuda även tv-tittarna en maximal VM-upplevelse.
- Det kommer att vara värt att vänta på.
Det finns ännu inga uppgifter rörande om det kommer att gå att lösa in matchbiljetter som av olika skäl inte kan utnyttjas vid det senare datumet.

Olika dagar
Premiärmatchen mellan Sydafrika och Mexiko, som skulle ha spelats den 11 juni, kommer nu att äga rum den 18 juni. Finalen spelas den 18 juli i stället för den elfte. Övriga matcher kommer också att flyttas, men för att anpassa schemat så mycket som möjligt efter olika länders tv-preferenser kommer vissa matcher att spelas fem, sex eller åtta dagar efter ordinarie datum.