För en vecka sedan berättade M3 om att försäljningen av Ipad 3g startar 7 maj efter att vi sett datumet i amerikanska Apple Store. Nu har nya besked kommit från fruktföretaget i Cupertino, Kalifornien, 30 april är det nya datumet står det i företagets pressmeddelande. Om du är nyfiken kan du dock se att Apple inte ändrat datumen i sin onlinebutik än.

Det tråkiga med nyheten är att det fortfarande gäller USA men det finns lite nyheter även för oss européer. Sedan tidigare har vi vetat om att europeisk lansering (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Schweiz och Storbritannien) av Ipad (förhoppningsvis båda modellerna) sker den 10 maj. Då släpps den internationella prissättningen och Apple börjar ta emot förhandsbeställningar.

Ipad 3g är bara 13 millimeter tjock och väger 730 gram, något mer än lillebror Wifi på 680 gram. 3g-modellen ger upp till 10 timmars batteritid för att surfa på nätet via wifi, titta på video eller lyssna på musik, och upp till nio timmar att surfa på webben om du använder 3g-uppkoppling.