Massageinsatser till fåtöljen blir allt mer populära, och det är lätt att förstå varför. Efter en lång dags lyftande av tv-apparater eller knattrande på tangentbordet i en stol som passerade bäst före-datum före millennieskiftet, är det inte alls fel att bli knådad.

Den här dyrare modellen finns hos de flesta större elektronikkedjor och har fyra massagehuvuden (ställbara via fjärrkontrollen) och inbyggda värmeplattor. Den fästs enkelt ovanpå din vanliga fåtölj med ett spännband, är lika lätt att ta bort, och funkar även på stolar med låg rygg.

Massagen, framför allt i shiatsu-läget, är oväntat hårdhänt - vilket bara känns positivt (vill man dämpa den kan man lägga på en handduk) och lättar både på ryggknutarna och ger en skön känsla efteråt. Efter att den stängs av automatiskt efter 15 minuter vill vi helst trotsa hälsorådet och starta om den på nytt direkt. I tv-soffan är den inte klockren om du inte tittar ensam med hörlurar, då ljudet är lite högt. Priset är inte direkt billigt, men vi kan inte tycka annat än att den är värd pengarna.


Betyg: 8

Vad: Fåtöljinsats med värme och massage
Tillverkare: OBH Nordica, www.obhnordica.se
Pris: 2 995 kr