Jag gillar TV3 Play näst bäst av alla playtjänsterna (etta kommer helt klart SVT Play). Bland de positiva delarna har vi att du kan logga in med ditt Facebookkonto och på så sätt dels länka TV3Play, TV6 Play och TV8Play till din logg och dels kan du prenumerera på olika serier och lätt avgöra vilka avsnitt du inte sett ännu.

Men det finns två saker som irriterar mig fruktansvärt. Den första är att det i början spelas upp en reklamsnutt på cirka 20 sekunder, under den tiden kan du inte klicka upp avsnittet du tänker titta på i helskärmsläge. Eftersom min mottagare till min trådlösa mus fått fnatt innebär detta att jag måste sitta på golvet framför min htpc (en liten dator som jag kopplat till tv:n) och vänta in reklamen inför varje avsnitt. En bra lösning på detta vore att reklamen också skulle kunna vara i helskärmsläge så jag kan se den från soffan.

Nästa stora nackdel med playtjänsten är tyvärr bildkvaliteten som är under all kritik. Det spelar ingen roll om jag utnyttjar hela min bredbandskapacitet på 100 megabit per sekund och stänger av alla andra nätverksprylar i hemmet, det blir ändå pixligt och suddigt vilket förstör en stor del av tittarupplevelsen. Dessutom behöver den buffra emellanåt under varje avsnitt. Det står i feta bokstäver att man ska kunna välja "high quality" på sändningen men den funktionen finns inte ännu. Bäst vore det om tjänsten kunde läsa av ens lina korrekt, många andra stora streamingtjänster har inga problem med det.

+
Eldsjälar som fixar gratis plugins till mediacenter på sin fritid.

-
När får vi se all tv i playtjänsterna och inte bara svenska produktioner? Och när kommer hela serier läggas ut och inte bara ett avsnitt i veckan?