- Footsteps har många olika användningsområden, du kan använda applikationen i sociala sammanhang och även i säkerhetssammanhang så att kompisar kan se var du befinner dig, exempelvis när du går hem från krogen själv sent på natten, säger Mikael Hegardt, på Svep Design Center som ligger bakom appen, i ett pressmeddelande.

När du startar Footsteps kan du dela positionen, bifoga en bild och text och sedan uppdateras din digitala resedagbok vilket du kan dela med dig av på Facebook. Det kan vara jättesmidigt om man ska träffa någon kompis på en festival eller semester där det inte finns någon tydlig punkt att samlas vid.

Applikationen har i dagsläget fyra huvudfunktioner som alla visas på Google maps. Taggar berättar var du är just nu och med Resor kan du spela in när du tar dig från en plats till ett annan. Vänner-funktionen gör att du kan se dina vänners senaste position och Live-funktionen använder du vill att dina vänner ska följa dig direkt (varför man nu vill det).

Footsteps Mobile finns på App store i två versioner, en gratisversion som är begränsad och en fullversion som kostar 22 kronor.