JBL Clip 2 högtalare till båten

Vattentäta toner
Ingen båttur är komplett utan ett riktigt bra och passande soundtrack. Det finns massor av trådlösa, stänksäkra högtalare på marknaden. I allmänhet ska du försöka hitta en högtalare med åtminstone ipx7-klassning för att den ska klara av att bli nedsänkt i en meter vatten. En av de modeller som imponerade mest på oss är JBL Clip 2 som dessutom är riktigt prisvärd.

JBL Clip 2
Pris: Från 389 kronor hos Prisjakt.

Läs hela vårt test av trådlösa bluetooth-högtalare här


Powerbank för båten

Powerbank med solceller
Med mycket prylar kommer också många batterier att laddas. Som bekant kan det här bli lite stökigt ute på havet. Därför kan en solcellsladdare vara en klok investering när den teknikintresserade är på båttur. Den här prisvärda powerbanken med solcellspanel är dessutom vattentät, ett måste för någonting som ska med i båten. Den har också inbyggd sos-lampa.

Forever STB-300 Power Bank, Solcell, 8000mAh
Pris: 279 kronor hos CDON.


Garmin ekolod till båten

Full koll på firrarna
Nu är det slut på fisketurer utan napp. Det finns numera massor av olika ekolod för dig som vill ta reda på exakt var baddarna finns, bland annat den här sprillans nya modellen från Garmin. Här kan du se fiskar ner till 60 meters djup och dela med dig av dina ekolodsbilder i ultra-hd.

Ultra High-Definition Scanning Sonar System
Pris: 7 499 kronor hos Garmin.


Flytvästar

Smart flytväst
Trött på att dra på dig den där slitna, klumpiga och solblekta historien varje gång du ska åka båt? Numera finns det faktiskt riktigt smarta och smidiga flytvästar med selar som blåser upp sig själva om du hamnar i plurret. Till exempel den här modellen från Baltic för både män och kvinnor som vägen mellan 40 och 150 kilo.

Baltic Legend 165
Pris: 1 150 kronor hos CDON.

Har du ofta med hund eller katt i båten ska även de självklart ha en flytväst. Den här håller inte bara ditt husdjur flytande utan har dessutom ett handtag för att du enkelt ska kunna lyfta upp hunden eller katten i och ur båten. Finns i olika storlekar beroende på hur stor jycken eller missen är.

Baltic flytväst för hund och katt
Pris: 199 kronor hos Clas Ohlson.


Gopro actionkamera

Actionkamera med extra allt
Precis som allt annat i våra uppkopplade liv måste sommarens båtturer dokumenteras och delas med resten av världen. Finns det något bättre sätt att föreviga en tur på sjön än med en vattentät actionkamera som filmar i 4k-upplösning? Gopros senaste kamera Hero 6 Black är vattentät ner till tio meter och filmar i 4k med 60 bilder per sekund, eller full hd med 240 bilder per sekund. Eftersom det är en av de största spelarna på actionkameramarknaden finns det dessutom en uppsjö med olika tillbehör beroende på vad du kommer använda kameran till.

Gopro Hero 6 Black
Pris: 3 990 kronor hos Netonnet.


Puluz dykmask

Framtidens cyklop
Vad ska du då göra med denna flashiga actionkamera? Vi föreslår att du tar den med dig på alla simturer. För att få till proffsiga filmer utan att det ska gå ut över simmandet kanske ett sådant här cyklop kan vara att föredra? Inte nog med att den har inbyggt Gopro-fäste, snorkeln stängs automatiskt när den hamnar under vattenytan och har separata in- och utandningskanaler för att motverka imning. Finns i S/M eller L/XL och ska fungera till båda nya och äldre Gopro-modeller.

Puluz dykmask till Gopro
Pris: 449 kronor hos CDON.


Torrsäck Asaklitt för båten

Håll packningen torr
Att hålla prylar och kläder torra är a och o på sjön. Den här torrsäcken från Asaklitt låter dig packa allt du behöver utan att behöva oroa dig för vattenstänk, dessutom till ett väldigt rimligt pris. Finns i tre olika storlekar från fem till 25 liter.

Torrsäck Asaklitt
Pris: 80-149 kronor hos Clas Ohlson.


Xpand solglasögon mot åksjuka

Mirakelglasögon
Att vara ute på sjön må vara mysigt, men många lider stundtals av seriös sjösjuka i båten. De här brillorna från Xpand kanske ser ut som ett par vanliga solglasögon, men i glaset döljer sig oväntade funktioner. De ska nämligen flimra för att ge den som bär glasögonen en bättre uppfattning av hur fordonet rör sig och därmed förhindra illamåendet. Vi har ingen aning om det här faktiskt fungerar, det låter onekligen för bra för att vara sant.

Xpand X104-MS-L2
Pris: 122,74 dollar (cirka 1 055 kronor) hos Amazon.com.